Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
25 juni 2019
 

In 2024 moderniseert zes op de tien magazijnen

 
 

87 procent van de bedrijven is van plan om zijn magazijncapaciteit in de komende vijf jaar uit te breiden

Zebra Technologies Corporation heeft de resultaten van zijn 2024 Warehousing Vision Studie aangekondigd. Dit onderzoek analyseert de huidige en geplande strategieën om magazijnen, distributiecentra en fulfilment centrum te moderniseren.

Het onderzoek laat zien dat bedrijven zich richten op vooruitstrevende fulfilment strategieën om de groei van de huidige on-demand economie bij te houden. In deze strategie is automatisering de komende vijf jaar een belangrijke pijler. Meer dan driekwart (77 procent) van de ondervraagden is het ermee eens dat het uitrusten van medewerkers met de juiste, benodigde technologie de eerste stap is in de richting van automatisering. Van de ondervraagden heeft 87 procent plannen om de magazijnen voor 2024 uit te breiden.
"IT- en operationele afdelingen zijn bereid de komende jaren stappen te nemen in de modernisering van hun magazijnen om zo te kunnen blijven voldoen aan de eisen van de on-demand economie," zegt Mark Wheeler, director of supply chain solution bij Zebra Technologies. "Tot 2024 zal het management zich meer gaan richten op de integratie van oplossingen om zo data gedreven omgevingen te creëren die de automatisering in magazijnen faciliteren."

Belangrijke bevindingen
In 2024 zal automatisering de prestaties van werknemers eerder ondersteunen dan vervangen
•              61 procent van de beleidsmakers is van plan om middels technologie gedeeltelijke automatisering mogelijk te maken in magazijnen.
•              Drie derde van de ondervraagden is ervan overtuigd dat menselijke interactie onderdeel moet zijn van hun operaties. 39 procent geeft aan dat gedeelde automatisering (gedeeltelijke menselijke betrokkenheid) hun voorkeur heeft en 34 procent geeft aan de voorkeur te hebben voor aanvullende technologie (uitrusten van werknemers met juiste apparaten).
•              Beleidsmakers voorzien de inzet van robots  in 2024 voor het managen van de inventaris (24 procent), verpakken (22 procent) en ontvangen (20 procent) van goederen.
Het heroverwegen van fulfilment strategieën blijft prioriteit
•              59 procent van de ondervraagden noemt capaciteitsbenutting een uitdaging en is van plan dit op te lossen met uitbreiding van het magazijn.
•              60 procent heeft aangegeven dat efficiëntie en productiviteit uitdagingen zijn waarbij de focus ligt op zowel individuele als teamprestaties.
•              61 procent van de ondervraagden vindt het optimaal benutten van IT en technologie de grootste operationele uitdaging voor de komende vijf jaar, hierbij zijn verhoogde zichtbaarheid van activa, real-time ondersteuning en data-gedreven prestaties de gewenste lange-termijn uitkomsten.
•              Door de uitbreiding van magazijnen zal het volume van de voorraad ook uitbreiden, beleidsmakers zijn dan ook op zoek naar verhoogde efficiënte als het gaat om het managen van de goederen.
De investering in, en de implementatie van, de nieuwste technologieën zijn cruciaal om concurrerend te blijven in de huidige on-demand economie.
•              Bijna de helft (46 procent) van de ondervraagden heeft aangegeven dat een snelle levering bij de consument de belangrijkste reden is om hun magazijn aan te passen.
•              Meer dan drie kwart (77 procent) van de ondervraagden is het eens dat operaties in magazijnen moeten worden gemoderniseerd om concurrerend te kunnen blijven in de huidige on-demand economie.
•              73 procent van de bedrijven moderniseert op dit moment zijn magazijnen door mobiele computers, tablets en barcode scanners te installeren.
•              In 2024 zal 83 procent gebruik maken van op Android-gebaseerde mobiele oplossingen, 55 procent van real-time locatiesystemen en 54 procent van managementsystemen.
•              60 procent van de ondervraagden heeft aangegeven dat mobiele barcodeprinters een belangrijk onderdeel zijn van hun moderniseringsplannen de komende vijf jaar.

Belangrijkste regionale uitkomsten
Europa
•              Er wordt verwacht dat het oppervlakte van magazijnen de komende vijf jaar met 26 procent zal groeien, dit is meer dan in andere regio’s.
•              Er wordt verwacht dat in 2024, RFID en het gebruik van locatie technologie voor uitgaande operaties verhoogd zal worden met name voor verpakken (25 procent), inventarismanagement (twintig procent) en orderpicking (negentien procent).
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Karlijn Hardeman  |   | 
27-06-2019
 | 
09:11 uur
Ik neem aan dat de bedrijven in dit onderzoek vooral grote bedrijven zijn met al grote magazijnen. Ben benieuwd hoe het midden en klein bedrijf de komende jaren zal investeren in al die nieuwe technieken. Lijkt mij ook een kwestie van budget.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken