Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
24 juni 2019
 

Contactloos betalen inzetten voor uw bedrijf: drie tips

 
 

Contactloos pinnen biedt meerdere voordelen voor ondernemers

Sommige ondernemers factureren de door hun geleverde goederen of diensten aan hun klanten. Er zijn echter ook ondernemers die iets leveren dat direct door de klant betaald dient te worden. De afgelopen jaren heeft daarin een grote verandering plaatsgevonden.

Vroeger werd er alleen maar contant betaald. Vervolgens was er een periode waarin zowel contact werd betaald, als per pin. Tegenwoordig zullen ondernemers steeds vaker merken dat klanten helemaal geen contant geld meer bij zich hebben, en eigenlijk eisen dat er met een betaalkaart betaald kan worden. En dan is het wel zo gemakkelijk als u de vrijheid hebt bij het betalen, en niet gebonden bent aan een vaste locatie van een pinapparaat. Joost ter Hofstede van Pinmobile.nl vertelt meer over de voordelen van contactloos betalen, en geeft enkele tips.
 
De voordelen van contactloos betalen
Volgens Ter Hofstede biedt contactloos pinnen meerdere voordelen voor ondernemers: "Het is een stuk veiliger zonder grote contante bedragen in kas te hebben. Ook kunt u sneller beschikken over uw geld, als u klanten direct laat pinnen in plaats van ze later een factuur te sturen. Dit vereenvoudigt uw boekhouding ook nog eens." Daarnaast heeft het ook voordelen voor klanten: "De bon kan via sms of mail naar de klant gestuurd worden. Fijn voor mensen die de bon graag willen bewaren maar deze vaak kwijtraken. En ook nog eens duurzamer doordat er minder papier wordt verbruikt."
 
Waar wordt het pinapparaat gebruikt?
Ter Hofstede geeft tips om over na te denken bij de aanschaf van een mobiel pinapparaat. "Ten eerste is het belangrijk op welke locatie u het apparaat gaat gebruiken. Doordat de pinautomaten contactloos communiceren is een stabiele internetverbinding nodig met wifi of 3/4 G van uw mobiele provider." Daarnaast is het van belang of u enkel in Nederland het apparaat gebruikt. Ter Hofstede: "Niet ieder apparaat is in het buitenland te gebruiken. Werkt u internationaal, kies dan dus ook een apparaat en aanbieder waarmee betalingen in het buitenland mogelijk zijn."
 
Kosten voor een pinapparaat vergelijken
Dat voorheen niet alle ondernemers hun klanten pin-mogelijkheden boden, heeft volgens Ter Hofstede voornamelijk te maken met de hoge kosten. "Eerder was pinnen enkel mogelijk met een duur pinapparaat van een bank. Daarnaast was er de afhankelijkheid van dominante spelers als CCV. De kosten van contactloos betalen met een mobiel pinapparaat zijn een stuk lager en daarmee interessanter voor ondernemers. Ook als het slechts enkele betalingen per maand en lage bedragen betreft." Toch is het volgens hem nog steeds raadzaam vooraf de kosten te vergelijken van diverse aanbieders: "De vaste en variabele kosten verschillen. Pinnen uw klanten bijvoorbeeld voornamelijk grote bedragen? Dan kan een aanbieder die een vast transactiebedrag rekent interessanter zijn dan een aanbieder die een percentage van het pinbedrag als vergoeding vraagt."
 
Letten op de veiligheid van de betalingen
Tevreden klanten krijgt u door een goede dienstverlening. Een belangrijk onderdeel van die dienstverlening is het bieden van een beveiligde betaalmogelijkheid. Ter Hofstede: "Kies daarom een pinapparaat dat werkt volgens de EMV-standaard met een chip op de betaalkaart en een pincode. Dit is de Europese standaard voor transacties met een betaalkaart. Let er ook op dat de betaaloplossing gecertificeerd is door Visa en Mastercard.
 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken