Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
14 juni 2019
 

Met flexibele uren komen jongeren deze zomer wel bij u werken

 
 

Hoe wint u de war on talent deze zomer?

Nederlandse jongeren vinden deze zomer de mogelijkheid om flexibele uren te werken het belangrijkste tijdens een vakantiebaan. Dat blijkt uit onderzoek onder 500 Nederlandse jongeren tussen de vijftien en 27 jaar, uitgevoerd door YoungCapital in mei 2019.

Aankomende zomervakantie gaat 71 procent van de Nederlandse jongeren werken. Waarvan ruim 80 procent in eerste instantie werkt om geld te verdienen. Maar hoe speelt u met de huidige krapte op de arbeidsmarkt als werkgever in op de overige wensen en behoeften van de jonge werkzoekenden?
"Maak om te beginnen de vakantiebaan aantrekkelijker voor jong talent door flexibele uren aan te bieden," zegt Mariska Visser, Operational Director van YoungCapital. "Dit staat namelijk op nummer een van voorwaarden die belangrijk zijn tijdens werk deze zomer." Op nummer twee en drie staan nieuwe dingen leren en de mogelijkheid om een toeslag/bonus of fooi te ontvangen boven op het salaris. Welke voorwaarden het minst belangrijk zijn (maar nog steeds wel mooi meegenomen), zijn teamuitjes, het aanbieden van kortingen, de mogelijkheid om te werken met vrienden en reiskostenvergoeding. "Heeft u dus een vacature openstaan en krijgt u  hier weinig sollicitaties op, denk er dan eens over na om de secundaire voorwaarden aan te passen. Hiermee heeft u dan net een streepje voor op de andere vakantiebanen," raadt Visser aan.

Jongens versus meiden
Uit het onderzoek blijkt dat jongens en meiden veelal dezelfde wensen hebben als het op vakantiewerk aankomt. Zo werken ze allebei liever overdag (70 procent) dan ‘s avonds (30 procent). Liever doordeweeks (77 procent) dan in het weekend (23 procent) en zijn ze liever fysiek bezig (74 procent) dan dat ze de hele dag achter een computer zitten (26 procent). 68 procent werkt liever met klanten dan zonder (32 procent). En 63 procent doet liever variërend werk, dan iedere keer hetzelfde (zeventien procent). Toch zit er een verschil in de top vijf beroepsgroepen van de jongens en de meiden. Als ze moeten kiezen, dan gaan de meeste jongens voor een zomerbaan in het transport of de logistiek, zoals koerier, en gaan de meeste meiden aan de slag in de horeca.
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
peter de zzpboekhoud...  |   | 
17-06-2019
 | 
06:11 uur
Een ander voordeel voor de student en scholier bij vakantiewerk. Eerste Ä 6.758 is nettoloon.

Ben je student en heb je een vakantiebaan dan is er de scholieren- en studentenregeling die toegepast kan worden.

Gevolg is waar in het verleden wel loonheffing werd ingehouden en de student dit via een T-biljet kon terugvragen wordt het brutoloon door de scholieren- en studentenregeling nu als nettoloon uitgekeerd.

De af te dragen loonheffing is namelijk nihil.


Ook positief is de hogere algemene heffingskorting, die in 2019 ruim Ä 200 hoger uitvalt, zodat alleen al door deze korting tot een inkomen van Ä 6.758 geen loonheffing verschuldigd is.

Verzoek Belastingdienst
Let op, als student dien je wel zelf een verzoek in te dienen bij de werkgever en zeggen dat deze regeling van toepassing is.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken