Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Beveiligingsmonteur moeilijkst in te vullen vacature in het mkb

Het is moeilijker om geschikte werknemers te vinden

Beveiligingsmonteur moeilijkst in te vullen vacature in het mkb

24 mei 2019 - MKB-Nederland en Indeed slaan de handen ineen om ondernemers te helpen bij het aantrekken van werknemers. De komende tijd gaan de organisaties gezamenlijk ondernemers inzichten verschaffen in hoe de juiste mensen te vinden zijn.

Uit analyse van Indeed blijkt dat de vacature voor beveiligingsmonteur het moeilijkste in te vullen is voor MKB-bedrijven, gevolgd door met name banen in de bouw en IT.
 
Grote uitdaging
Het vinden van geschikt personeel blijkt een van de grootste uitdagingen voor ondernemers. De krapte wordt steeds nijpender, zegt directeur Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland. "Een kwart van de ondernemers heeft al productieproblemen als gevolg daarvan. Het belemmert ondernemers niet alleen in de groei van hun bedrijf, het leidt er zelfs toe dat ze nee moeten verkopen aan hun klanten. En dat is het laatste dat u als ondernemer wil. Dat probleem lossen we natuurlijk niet zo gemakkelijk op, maar het is wel van belang dat ondernemers juist nu weten waar ze moeten zoeken en hoe zij zich als werkgever kunnen onderscheiden."
Sander Poos, Managing Director van Indeed Benelux, onderschrijft dit: "Het is moeilijker om geschikte werknemers te vinden en ook voor het MKB zien we dat vacatures relatief langer open blijven staan. In de top twintig moeilijk in te vullen vacatures staan opvallend veel banen in de bouw- en IT-sector. Maar ook een monteur zonnepanelen is moeilijk te vinden, een vakgebied waar we de komende jaren aanhoudende groei van vacatures verwachten."
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.