Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
2 mei 2019
 

De voordelen van automatische rittenregistratie

 
 

Minder administratieve lasten door automatische ritregistratie

Automatische rittenregistratie; voor ondernemers die tijd en kosten willen besparen, is het een must. De grootste voordelen? Administratieve verlichting, hogere effectiviteit én realtime zicht op uw wagenpark. Geen tijd te verliezen, als het aan FleetGO ligt.

Notitieboekjes of Excelbestanden om ritgegevens bij te houden zijn niet meer nodig voor wie gebruikmaakt van automatische rittenregistratie, aldus Martin Dirks van FleetGO: "Een automatisch rittenregistratiesysteem werkt op basis van een GPS black box, die alle ritgegevens en routetijden vastlegt. Dit kan aangevuld worden met bestuurdersinformatie, brandstofgebruik, rijgedrag en het uitlezen van tachograaf data. Met een druk op de knop ziet u alle relevante gegevens overzichtelijk terug via een online platvorm. Dat zorgt voor verlichting van uw administratie én het geeft u de garantie dat uw rittenregistratie voldoet aan de eisen die de Belastingdienst eraan stelt. Zeker als u geen bijtelling wilt betalen, is een sluitende administratie echt onmisbaar."
 
Hogere effectiviteit en inzet wagenpark
Een automatisch rittenregistratiesysteem zorgt ervoor dat voertuigdata automatisch wordt opgeslagen. En dat vergroot de effectiviteit en inzet van een wagenpark. Martin "Dankzij de opgeslagen en realtimedata, bent u altijd up to date en kunt u direct bijsturen als er bijvoorbeeld een spoedklus te doen is. Via de livekaart ziet u namelijk precies waar de monteurs rijden en wie het dichts in de buurt van de klant is. Soms heeft een voertuig meerdere bestuurders die er afwisselend in rijden. In zo’n situatie kan de bestuurder zich eenvoudig identificeren met een RFID-tag. Daardoor is altijd inzichtelijk welke bestuurder wanneer in het voertuig heeft gereden."
 
Proactief onderhoud aan wagenpark
Voorkennis biedt voordelen. Een automatisch rittenregistratiesysteem dus ook. Martin: "Met behulp van de opgeslagen voertuigdata kunt u uw wagenpark proactief onderhouden. Via een online platform zie u namelijk precies welke wagens welk onderhoud nodig hebben én op welke termijn. Door dit onderhoud of eventuele reparaties tijdig te laten uitvoeren, voorkomt u stilstand en onnodige kosten achteraf. Een ander voordeel is dat u met behulp van de voertuigdata bijvoorbeeld ook het rij-, rem-, bocht- en accelereergedrag van uw bestuurders kunt zien. Door hier samen met uw werknemers naar te kijken, kunt u in kaart brengen wat verbeterd kan worden. Het optimaliseren van het rijgedrag helpt niet alleen om de onderhoudskosten terug te dringen, het werkt ook motiverend om samen met uw werknemers te zorgen voor een veilig en gezonder rijklimaat. Want groen(er) rijden is gunstig voor mens en milieu!"
 
Tips voor het kiezen van een registratiesysteem
Er zijn tal van aanbieders van rittenregistratiesystemen op de markt. Hoe weet u welke aanbieder en welk systeem het beste bij u past? Martin Dirks, FleetGO: "Er zijn verschillende websites die u een onafhankelijke vergelijkingstabel bieden. Zo’n tabel kan u helpen een goede keuze te maken. Vergelijk aanbieders in ieder geval op bijvoorbeeld contractduur, maandelijkse kosten en uitbreidingsmogelijkheden. Check ook of het systeem het RRS-keurmerk draagt; dit keurmerk is goedgekeurd door de Belastingdienst. En minstens zo belangrijk als de technische kenmerken, is de service van een aanbieder. Want hoe meer er met u mee wordt gedacht, hoe meer tijd u hebt om uw onderneming nog meer tot bloei te brengen."
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
peter zzp-boekhouder  |   | 
2-05-2019
 | 
09:28 uur
Ook voor de zzp' er die een nieuwe auto op de koopt of least is/kan een rittenadministratie gunstig zijn.

Houdt u geen ritten bij en kunt u niet aantonen dat u minder dan 500 km per jaar privé heeft gereden dan krijgt u een bijtelling, een bedrag dat u bij uw winst moet optellen.

Stel u koopt een nieuwe Audi A6, dan is de catalogusprijs € 61.600. De bijtelling komt dan uit op een bedrag van € 13.550 per jaar. Netto is dat zo'n € 7.000, als u in het hoogste belastingtarief voor de IB valt.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken