Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
1 mei 2019
 

Uw eigen zakelijke website opzetten? Vijf tips

 
 

Zorg dat uw website gevonden wordt

Gaat u producten of diensten aanbieden aan particulieren of bedrijven? Waar vroeger nog geadverteerd werd in kranten en mond-tot-mond-reclame een belangrijke vorm van marketing was, kan een ondernemer tegenwoordig niet meer zonder zakelijke website.

Maar waar moet u allemaal aan denken als u een zakelijke website wil opzetten? Dirkjan Vis van Ondernemeneninternet.nl geeft vijf tips.
 
Een domeinnaam kiezen en registreren
Een domeinnaam die gelijk is aan de bedrijfsnaam, is het meest effectief. Volgens Vis is een van de meest gemaakte fouten echter dat ondernemers eerst hun bedrijfsnaam bedenken en laten registreren bij de KvK. "Willen ze dan vervolgens de bedrijfsnaam als domeinnaam voor hun website registreren, dan blijkt deze al bezet te zijn. Voor een aantal partijen is dit een goed verdienmodel. Check dus eerst of het domein nog vrij is, registreer vervolgens de domeinnaam bij SIDN, en schrijf daarna pas uw onderneming in bij het handelsregister."
 
Een aantrekkelijke vormgeving…
Als u het domein in handen hebt, kunt u gaan nadenken over de opzet van de website zelf. Vis: "Denk hierbij aan uw doelgroep, en wat deze graag zou zien op de website. Vaak gebruiken ondernemers hiervoor persona’s, fictieve klanten. Aan de hand van hun wensen en eisen kunt u bedenken hoe de website zou moeten werken, en wat er te zien zou moeten zijn."
 
… die ook nog eens functioneel is
Volgens hem moet een website niet alleen aantrekkelijk zijn, maar natuurlijk ook goed werken. "Laat dus een website voor diverse browsers optimaliseren. Daarnaast wordt er tegenwoordig vaker een smartphone of tablet gebruikt om een website te bezoeken, dan een computer. Zorg dus ook voor een goed werkende mobiele of responsive website-variant. Houd de site veilig door met de nieuwste versies van software te werken en updates zo snel mogelijk uit te voeren."
 
Zorg dat uw website gevonden wordt
Het aantal websites groeit ieder jaar sterk. Hoe kunt u daartussen opvallen? Vis: "Er zijn diverse manieren om als website op te vallen. Zo speelt bijvoorbeeld een rol van welke technieken gebruik gemaakt is om de website te bouwen. Daarnaast dient u zoekmachineoptimalisatie toe te passen, ook wel SEO of Search Engine Optimization genoemd. Gespecialiseerde tekstschrijvers kunnen ervoor zorgen dat de website beter gevonden wordt door zoekmachines als Google en Bing."
 
Nieuwe informatie en verwijzingen van social media

Vis: "Ook trekt u potentiële klanten naar uw website door regelmatig interessant nieuws te plaatsen, bijvoorbeeld beschreven in blogs. En hebt u ook al gedacht aan hoe belangrijk social media tegenwoordig zijn? Steeds meer ondernemers zien in dat posts op Facebook, Twitter of LinkedIn voor veel verkeer op de website kan zorgen. Houd uw website dan ook up-to-date, zodat mensen niet vervolgens op een verouderde site komen waardoor ze al snel afhaken."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken