Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
9 mei 2011
 

Kent u de innovatie-subsidies van de overheid?

 
 

62 procent van de mkb-bedrijven beschouwt innovatie als een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie in 2011. Toch zijn de werking en de fiscale aantrekkelijkheid van de in 2010 door de overheid in het leven geroepen innovatiebox (voordelige belastingregeling voor innovatieve bedrijven) nog relatief onbekend.

Dit blijkt uit het jaarlijkse International Business Report (IBR 2011) van Grant Thornton. Ook de specifieke ‘loonkostensubsidie’ – de WBSO – waarmee een loonbelastingkorting kan worden verkregen voor aan innovatie bestede man-uren, kan nog veel vaker worden toegepast, aldus Geert de Jong, fiscalist bij Grant Thornton. 

Innovatiestrategie
Op de onderzoeksvraag waar de mkb’ers hun innovatiestrategie gedurende 2011 op richten, geeft 21 procent productinnovatie aan, twintig procent kiest procesinnovatie en ruim 58 procent richt zich op beide vormen. Eén procent had nog geen keuze gemaakt op het moment dat de vraag werd gesteld. Vorige maand nog kondigde minister Verhagen aan dat hij bovenop meer fiscale steun en administratieve lastenverlichting zeventien miljoen euro extra beschikbaar stelt aan het mkb. Dit om de bedrijven te stimuleren meer samen te gaan werken als het gaat om het nieuwe producten en processen.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Financiele schade beperken als zzp'er: welke verzekeringen zijn belangrijk?
De financiele schade voor uiteenlopende risico's is te beperken met zzp verzekeringen.
Welke hypotheek past bij de zzp'er?
Hoeveel hypotheek je als zzp’er kunt krijgen hangt af van een aantal zaken. De hoogte van je inkomen is natuurlijk van het grootste belang.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
E-rijden nog steeds beloond
Het aantal elektrische auto's neemt toe. Vorig jaar zijn er weer meer volledig elektrische auto's verkocht.
Fleet Management inzetten voor uw bedrijf: dit zijn de voordelen
Steeds vaker wordt er binnen bedrijven die te maken hebben met transportkosten en logistiek, gebruik gemaakt van Fleet management.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken