Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
2 april 2019
 

70 procent groei aantal crowdfundingprojecten

 
 

Crowdfunding niet meer weg te denken uit financieringslandschap

In het eerste kwartaal van 2019 is het aantal crowdfundingprojecten in Nederland gegroeid met 70 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van vorig jaar. Volgens Crowdfundmarkt.nl is 74,1 miljoen euro gefund via crowdfundingleningen (+25 procent) en gaat het in totaal om 865 projecten (+70 procent).

De goede start van 2019 en de gestage groei afgelopen jaren tonen aan dat crowdfunding niet meer weg te denken is uit het financieringslandschap stelt Crowdfundmarkt.nl. Crowdfunding is een serieus alternatief voor ondernemers op zoek naar kapitaal om hun ondernemingsplannen te realiseren.

Aantrekkelijk alternatief
Hoewel crowdfunding ook risico's met zich meebrengt is het tevens een aantrekkelijk alternatief voor investeerders op zoek naar rendement. Aangeboden rentes op crowdfundingleningen vertellen niet het hele verhaal maar in de praktijk blijkt dat een rendement van drie tot vijf procent goed mogelijk is voor beleggers.
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Rogier Trommelen  |   | 
9-04-2019
 | 
13:30 uur
Om heel eerlijk te zijn snap ik de groei in het aantal crowdfunding projecten wel. Echter vraag ik mij af of het totaal ge´nvesteerd vermogen op dezelfde manier groeit. Er worden namelijk ook growdfundings campagnes opgestart voor de meest nutteloze dingen.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken