Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
2 april 2019
 

70 procent groei aantal crowdfundingprojecten

 
 

Crowdfunding niet meer weg te denken uit financieringslandschap

In het eerste kwartaal van 2019 is het aantal crowdfundingprojecten in Nederland gegroeid met 70 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van vorig jaar. Volgens Crowdfundmarkt.nl is 74,1 miljoen euro gefund via crowdfundingleningen (+25 procent) en gaat het in totaal om 865 projecten (+70 procent).

De goede start van 2019 en de gestage groei afgelopen jaren tonen aan dat crowdfunding niet meer weg te denken is uit het financieringslandschap stelt Crowdfundmarkt.nl. Crowdfunding is een serieus alternatief voor ondernemers op zoek naar kapitaal om hun ondernemingsplannen te realiseren.

Aantrekkelijk alternatief
Hoewel crowdfunding ook risico's met zich meebrengt is het tevens een aantrekkelijk alternatief voor investeerders op zoek naar rendement. Aangeboden rentes op crowdfundingleningen vertellen niet het hele verhaal maar in de praktijk blijkt dat een rendement van drie tot vijf procent goed mogelijk is voor beleggers.
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Rogier Trommelen  |   | 
9-04-2019
 | 
13:30 uur
Om heel eerlijk te zijn snap ik de groei in het aantal crowdfunding projecten wel. Echter vraag ik mij af of het totaal ge´nvesteerd vermogen op dezelfde manier groeit. Er worden namelijk ook growdfundings campagnes opgestart voor de meest nutteloze dingen.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
PSD2 zal stimulans zijn voor voordelen zakelijke rekening
De komst van betaalrichtlijn PSD2, volweg Payment Services Directive 2, moet de openheid van de financiele wereld voortstuwen
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Steeds meer organisaties zien in dat verduurzamen van de bedrijfsvoering waarde oplevert. Zij willen een bijdrage leveren aan het beschermen van mensen, middelen en milieu. Maar hoe voorkomt een organisatie dat zij blijft steken in goede bedoelingen en vage ideeën? In ‘Duurzame bedrijfsvoering’ staat een groot aantal wetenschappelijke beproefde bedrijfseconomische en bedrijfskundige methoden en technieken die daadwerkelijk bijdragen aan het creëren van sociale, ecologische én financiële waarde.
 
Lees verderMeer boeken