Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
2 april 2019
 

Vijf tips voor het klaar maken van uw vakantiehuisje voor de verhuur

 
 

Waar moet u rekening mee houden als u uw vakantiehuis gaat verhuren?

Het kan erg lucratief zijn om een vakantiehuisje te verhuren in de periode dat deze niet bezet wordt. Waar moet u aan denken voordat u uw vakantiehuisje in de verhuur zet? Joep Franssen, eigenaar van  Ferien Wohnung Cadzand,  deelt zijn ervaring met het gereed maken van een vakantiehuis voor verhuur.

1: Kies voor een goede verhuurorganisatie
Om uw huis in de verhuur te kunnen zetten, is het verstandig om een verhuurorganisatie te benaderen die ervoor zorgt dat het huis verhuurd wordt. Veel organisaties krijgen tien-twintig procent commissie van het totale verhuurbedrag, maar zij zorgen er wel voor dat er huurders gevonden worden, er een centraal ophaalloket voor sleutels is en kunnen bijspringen in geval van eventuele problemen. Zeker gezien het feit dat eigenaren van vakantiehuizen vaak honderden kilometers verderop wonen, is het slim om een goede organisatie in te schakelen.
"Uiteraard kunt u ervoor kiezen om de verhuur volledig in eigen hand te houden, maar dan dient u zelf huurders te vinden, schoonmaakbedrijven in te schakelen en een ophaalloket voor sleutels te regelen," zegt Franssen. Dat is een hoop gedoe en weegt in veel gevallen niet op tegen de kosten die een goede verhuurorganisatie rekent.

2: Zorg voor een gevulde inventaris
Het is belangrijk dat u zorgt dat er voldoende keukengerei, beddengoed en schoonmaakspullen zijn. Veel verhuurorganisaties verwachten dat een vakantiehuisje uitgerust is met al het benodigde materiaal. Zij stellen vaak een aantal eisen middels een paklijst van attributen die in het huis te vinden moet zijn. Kortom, raadpleeg een verhuurorganisatie of struin het internet af om zeker te weten dat u genoeg spullen hebt ingeslagen. Bovendien is het slim om te noteren waaruit de inboedel bestaat, zodat u  kosten kunt doorrekenen aan de huurders mochten er spullen verloren of kapot gaan.

3:  Laat een gastenboek achter
Door het hebben van een gastenboek kunt u ‘gratis’ feedback krijgen over wat de huurders van het vakantiehuis vonden. Met deze feedback kunt u de vakantie-ervaringen van toekomstige vakantiegangers verbeteren. Franssen vult aan: "Bovendien vinden veel mensen het leuk om te lezen wat andere mensen van het huisje vonden en wat er in de omgeving gedaan is aan activiteiten."

4: Zorg dat het huis stoot-proof is
Franssen hierover: "Het is belangrijk u te realiseren dat een vakantiehuis vaak erg ‘geleefd’ wordt. Huurders gaan vaak niet zo voorzichtig om met spullen als de huiseigenaren aangezien deze niet van henzelf zijn. Zorg dus dat het huis zo veel mogelijk stoot-proof is en investeer in degelijke spullen die niet kwetsbaar zijn."

5: Deel informatie over activiteiten in de omgeving
Het wordt enorm gewaardeerd als u vooraf een lijst opstelt waar de huurder iets kan lezen over activiteiten in de omgeving. Naast dat ze van andere gasten hun belevingen uit het gastenboek kunnen lezen, is een formeel overzichtje van mogelijke uitstapjes een erg gastvrij gebaar. In sommige gevallen heeft de verhuurorganisatie ook een hoop gratis materiaal liggen dat de gast ontvangt bij aankomst in de accommodatie. Stem dit van tevoren af met een eventuele verhuurorganisatie.
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Roog Franken  |   | 
9-04-2019
 | 
12:49 uur
Ik ga ook mijn huis in Zuid Spanje verhuren. Wat ik wel heb gemerkt is dat de inventaris als keukengerei voor gasten uit verschillende landen ook verschillend is. Houdt hier dus rekening mee en vraag regelmatig aan je gasten wat ze hier van vonden. Bijvoorbeeld het maken van koffie doen ze in elk land verschillend.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken