Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
28 maart 2019
 

Nederlandse exporteur verwacht omzetdaling na brexit

 
 

Bedrijven hebben voorkeur voor handelsakkoord

Hoewel 63 procent van de Nederlandse exporteurs het Verenigd Koninkrijk nog steeds beschouwt als belangrijke afzetmarkt rekenen bijna drie op de tien ondernemers erop dat hun omzet hier in 2019 zal dalen. Nu de brexit snel dichterbij komt, neemt het pessimisme onder Nederlandse exporteurs toe.

Zo staat het Verenigd Koninkrijk dit jaar voor het eerst in de Top Tien van verwachte omzetdalers. Toch is dit voor bijna zeven op de tien bedrijven geen aanleiding om hun handelsrelaties met het Verenigd Koninkrijk te staken. Dit blijkt uit de 21ste editie van Trends in Export, het jaarlijkse onderzoek van Atradius en evofenedex naar trends, knelpunten en verwachtingen van de Nederlandse export.
 
Voorkeur voor Noors model
Zo’n twee op de vijf bedrijven hebben een duidelijke voorkeur voor een handelsakkoord tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk naar het voorbeeld van het Noorse model. Zo is Noorwegen geen lid van de EU, maar wel van de Europese Economische Ruimte (EER), net als IJsland en Liechtenstein. De EER valt onder de interne markt van de EU waar een vrij verkeer van goederen, diensten, personen en kapitaal geldt. Dit betekent dat het Verenigd Koninkrijk nog steeds gebonden is aan Europese regelgeving op het gebied van werkgelegenheid, consumentenbescherming, milieu en mededinging. Daarnaast blijft ook het vrij verkeer van personen van kracht. Ruim een kwart van de ondernemers geeft de voorkeur aan een ‘zachte brexit’ en ziet het liefst dat het Verenigd Koninkrijk binnen de douane-unie blijft. Eén op tien bedrijven vindt een harde brexit de beste optie.
 
Brexit heeft veel invloed op valuta, weinig op productenaanbod
Veertien procent van de Nederlandse bedrijven die zakendoet in het Verenigd Koninkrijk blijft factureren in Britse ponden. Voor de helft van deze groep geldt dat zij het valutarisico niet afdekken. Andere bedrijven factureerden al in een andere munteenheid of kort geleden gestopt met factureren in Britse ponden. Wel blijft een grote meerderheid (68 procent) leveren aan Britse bedrijven met hun huidige productenaanbod. Kleinere bedrijven met een omzet tot 2,5 miljoen euro zijn een uitzondering en zijn vaker van plan van afzetmarkt te veranderen. "De brexit heeft een groot effect op de waarde van het Britse pond. Vooral Britse bedrijven worden getroffen door zo’n waardedaling. Hoewel de meeste Nederlandse bedrijven in euro’s exporteren, zullen ook voor hen de gevolgen van de brexit voelbaar zijn. Zo hebben Nederlandse bloementelers er moeite mee om met volatiele wisselkoersen om te gaan," vertelt Tom Kaars Sijpesteijn, algemeen directeur van Atradius Nederland. "Ook betekent een laag pond voor de Nederlandse bedrijven die in ponden factureren dat hun concurrentiepositie wordt uitgehold en zij te duur worden voor de Britse markt."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken