Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
28 maart 2019
 

Het belang van de combinatie van off- en online marketing

 
 

Kies voor de juiste mix van analoog en digitaal

De afgelopen jaren is het steeds populairder geworden om te ondernemen. In Nederland komen er ieder jaar weer veel nieuwe bedrijven bij. Dit is natuurlijk een erg mooi gegeven. Het heeft echter ook een nadeel voor de reeds actieve ondernemers.

Er komt meer concurrentie, en u zult u als ondernemer steeds beter moeten onderscheiden van de rest. Het is dus belangrijk om nieuwe manieren te vinden om de concurrentie voor te blijven. Gelukkig zijn er een hoop mogelijkheden om uw onderneming zichtbaar te maken, zowel online als op offlinegebied. Jordi Kuijlenburg van Drukwerkdeal vertelt u meer over de mogelijkheden.
 
De combinatie van offline en offline marketing
Natuurlijk ziet ook Kuijlenburg dat in de huidige wereld steeds meer dingen online gebeuren. "Dit betekent echter niet dat u het offline gebeuren moet vergeten. Mocht u de concurrentie voor willen zijn, dan zult u beide aspecten goed moeten combineren. De meest succesvolle bedrijven zijn namelijk op zowel online als offlinegebied erg actief als het gaat om marketing. Als u hierin de juiste combinatie vindt, dan is de kans op succes erg groot!"
 
Offline marketing
Hoewel de online marketing sterk is toegenomen, ziet Kuijlenburg dat de meeste ondernemers het belang van offline marketing niet onderschatten. "Ondanks diverse social media die vooral zakelijk worden gebruikt zoals LinkedIn, blijft bijvoorbeeld de vraag naar visitekaartjes groot. Ook brochures en flyers blijven erg populair. Ondernemers geven hun klanten toch graag een fysieke herinnering aan hun kennismaking en het bedrijf, omdat dit meer blijft hangen dan bijvoorbeeld enkel het noemen van een website."
 
Online marketing
Offline marketing is dus erg belangrijk maar dit geldt zeker ook voor online marketing, zo erkent Kuijlenburg. "Zo noemde ik al hoe belangrijk visitekaartjes zijn. Echter zal u ook online zichtbaar moeten zijn. De combinatie van zowel off- als online marketingactiviteiten is immers het meest effectief. Meestal bestaat een online visitekaartje uit een website. Zorg ervoor dat deze er goed uitziet en dat deze vindbaar is met behulp van SEO. Dit kunt u het beste laten doen door een online marketingbureau. Zij hebben experts in dienst die u perfect kunnen helpen."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
E-rijden nog steeds beloond
Het aantal elektrische auto's neemt toe. Vorig jaar zijn er weer meer volledig elektrische auto's verkocht.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Welke hypotheek past bij de zzp'er?
Hoeveel hypotheek je als zzp’er kunt krijgen hangt af van een aantal zaken. De hoogte van je inkomen is natuurlijk van het grootste belang.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Fleet Management inzetten voor uw bedrijf: dit zijn de voordelen
Steeds vaker wordt er binnen bedrijven die te maken hebben met transportkosten en logistiek, gebruik gemaakt van Fleet management.
Financiele schade beperken als zzp'er: welke verzekeringen zijn belangrijk?
De financiele schade voor uiteenlopende risico's is te beperken met zzp verzekeringen.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken