Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
28 maart 2019
 

Het belang van de combinatie van off- en online marketing

 
 

Kies voor de juiste mix van analoog en digitaal

De afgelopen jaren is het steeds populairder geworden om te ondernemen. In Nederland komen er ieder jaar weer veel nieuwe bedrijven bij. Dit is natuurlijk een erg mooi gegeven. Het heeft echter ook een nadeel voor de reeds actieve ondernemers.

Er komt meer concurrentie, en u zult u als ondernemer steeds beter moeten onderscheiden van de rest. Het is dus belangrijk om nieuwe manieren te vinden om de concurrentie voor te blijven. Gelukkig zijn er een hoop mogelijkheden om uw onderneming zichtbaar te maken, zowel online als op offlinegebied. Jordi Kuijlenburg van Drukwerkdeal vertelt u meer over de mogelijkheden.
 
De combinatie van offline en offline marketing
Natuurlijk ziet ook Kuijlenburg dat in de huidige wereld steeds meer dingen online gebeuren. "Dit betekent echter niet dat u het offline gebeuren moet vergeten. Mocht u de concurrentie voor willen zijn, dan zult u beide aspecten goed moeten combineren. De meest succesvolle bedrijven zijn namelijk op zowel online als offlinegebied erg actief als het gaat om marketing. Als u hierin de juiste combinatie vindt, dan is de kans op succes erg groot!"
 
Offline marketing
Hoewel de online marketing sterk is toegenomen, ziet Kuijlenburg dat de meeste ondernemers het belang van offline marketing niet onderschatten. "Ondanks diverse social media die vooral zakelijk worden gebruikt zoals LinkedIn, blijft bijvoorbeeld de vraag naar visitekaartjes groot. Ook brochures en flyers blijven erg populair. Ondernemers geven hun klanten toch graag een fysieke herinnering aan hun kennismaking en het bedrijf, omdat dit meer blijft hangen dan bijvoorbeeld enkel het noemen van een website."
 
Online marketing
Offline marketing is dus erg belangrijk maar dit geldt zeker ook voor online marketing, zo erkent Kuijlenburg. "Zo noemde ik al hoe belangrijk visitekaartjes zijn. Echter zal u ook online zichtbaar moeten zijn. De combinatie van zowel off- als online marketingactiviteiten is immers het meest effectief. Meestal bestaat een online visitekaartje uit een website. Zorg ervoor dat deze er goed uitziet en dat deze vindbaar is met behulp van SEO. Dit kunt u het beste laten doen door een online marketingbureau. Zij hebben experts in dienst die u perfect kunnen helpen."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken