Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
28 maart 2019
 

Het belang van de combinatie van off- en online marketing

 
 

Kies voor de juiste mix van analoog en digitaal

De afgelopen jaren is het steeds populairder geworden om te ondernemen. In Nederland komen er ieder jaar weer veel nieuwe bedrijven bij. Dit is natuurlijk een erg mooi gegeven. Het heeft echter ook een nadeel voor de reeds actieve ondernemers.

Er komt meer concurrentie, en u zult u als ondernemer steeds beter moeten onderscheiden van de rest. Het is dus belangrijk om nieuwe manieren te vinden om de concurrentie voor te blijven. Gelukkig zijn er een hoop mogelijkheden om uw onderneming zichtbaar te maken, zowel online als op offlinegebied. Jordi Kuijlenburg van Drukwerkdeal vertelt u meer over de mogelijkheden.
 
De combinatie van offline en offline marketing
Natuurlijk ziet ook Kuijlenburg dat in de huidige wereld steeds meer dingen online gebeuren. "Dit betekent echter niet dat u het offline gebeuren moet vergeten. Mocht u de concurrentie voor willen zijn, dan zult u beide aspecten goed moeten combineren. De meest succesvolle bedrijven zijn namelijk op zowel online als offlinegebied erg actief als het gaat om marketing. Als u hierin de juiste combinatie vindt, dan is de kans op succes erg groot!"
 
Offline marketing
Hoewel de online marketing sterk is toegenomen, ziet Kuijlenburg dat de meeste ondernemers het belang van offline marketing niet onderschatten. "Ondanks diverse social media die vooral zakelijk worden gebruikt zoals LinkedIn, blijft bijvoorbeeld de vraag naar visitekaartjes groot. Ook brochures en flyers blijven erg populair. Ondernemers geven hun klanten toch graag een fysieke herinnering aan hun kennismaking en het bedrijf, omdat dit meer blijft hangen dan bijvoorbeeld enkel het noemen van een website."
 
Online marketing
Offline marketing is dus erg belangrijk maar dit geldt zeker ook voor online marketing, zo erkent Kuijlenburg. "Zo noemde ik al hoe belangrijk visitekaartjes zijn. Echter zal u ook online zichtbaar moeten zijn. De combinatie van zowel off- als online marketingactiviteiten is immers het meest effectief. Meestal bestaat een online visitekaartje uit een website. Zorg ervoor dat deze er goed uitziet en dat deze vindbaar is met behulp van SEO. Dit kunt u het beste laten doen door een online marketingbureau. Zij hebben experts in dienst die u perfect kunnen helpen."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
PSD2 zal stimulans zijn voor voordelen zakelijke rekening
De komst van betaalrichtlijn PSD2, volweg Payment Services Directive 2, moet de openheid van de financiele wereld voortstuwen
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Steeds meer organisaties zien in dat verduurzamen van de bedrijfsvoering waarde oplevert. Zij willen een bijdrage leveren aan het beschermen van mensen, middelen en milieu. Maar hoe voorkomt een organisatie dat zij blijft steken in goede bedoelingen en vage ideeën? In ‘Duurzame bedrijfsvoering’ staat een groot aantal wetenschappelijke beproefde bedrijfseconomische en bedrijfskundige methoden en technieken die daadwerkelijk bijdragen aan het creëren van sociale, ecologische én financiële waarde.
 
Lees verderMeer boeken