Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Waarom studeren en ondernemen wél goed samengaan

Ondernemen tijdens de studie blijkt zo z’n voordelen te hebben.

Waarom studeren en ondernemen wél goed samengaan

22 maart 2019 -

Jongeren die een businessgerelateerde studie volgen, kunnen het geleerde direct in de praktijk brengen. Wat zij op school leren kunnen zij meteen toepassen binnen hun eigen onderneming.
Scholen spelen daar ook steeds meer op in door hun lessen af te stemmen op de praktijk. Zo zijn de docenten van de particuliere Hogeschool Tio bijvoorbeeld allemaal professionals uit het werkveld. Zij weten als geen ander wat er speelt in de branche en brengen hun werkervaring direct over op de studenten.
"Bij elke Tio-docent kunnen studenten terecht die een eigen bedrijf willen starten," vertelt studente Merel die onlangs haar eigen onderneming is gestart en Commerciële Economie en Ondernemerschap studeert, "De docenten zijn enthousiast en willen je graag op weg helpen." Ook studente Annemijn, die op veertien-jarige leeftijd al begon met ondernemen, spreekt regelmatig met Tio-docenten over haar bedrijf. "Vanwege hun ervaring in het vakgebied hebben ze veel kennis en kan ik met concrete vragen bij ze terecht, dat is fijn."

Waardevolle werkervaring
Bij opleidingen met de nadruk op de praktijk doen studenten nog tijdens hun studie al veel relevante werkervaring op; ervaring die ze goed van pas komt bij het ondernemen. Tijdens uitdagende projecten op Hogeschool Tio bijvoorbeeld zetten studenten in groepjes eigen ondernemingen op, ontwikkelen ze (online) marketingconcepten of schrijven ze businessplannen. En dankzij meerdere (internationale) stages en uitdagende cases voor echte bedrijven maken de studenten actief kennis met de branche waardoor ze als geen ander op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.
 
Studenten zijn flexibel
Een ander voordeel van ondernemen tijdens de studie is het feit dat studenten over het algemeen flexibel zijn. Ze hebben nog weinig tot geen vaste lasten en relatief veel tijd. Zeker als scholen ondernemende studenten ondersteunen met bijvoorbeeld studieprogramma’s op maat geeft dat veel ruimte. Hierdoor krijgen studenten de kans om zowel het beste uit hun studie als uit hun onderneming te halen.
"Maatwerk was een van de redenen waarom ik voor Tio koos; docenten houden er rekening mee dat ik een bedrijf run," vertelt Annemijn. Ook Business Management student Sam gedijt bij de persoonlijke benadering van Tio. "Ik kan mijn bedrijf goed combineren met mijn studie. Daarnaast kan ik veel leren van de docenten met hun ervaring uit het werkveld."
 
Ondernemen met een frisse blik
Tot slot: studenten zijn vaak nog jong en benaderen de wereld om hen heen met een frisse blik. Ze denken niet in vastgeroeste patronen. Omdat ze veel minder te verliezen hebben durven ze vernieuwend te zijn en outside the box te denken. De arbeidsmarkt verandert en mede dankzij de mogelijkheden van het internet ligt de wereld aan de voeten van deze nieuwe generatie!
 

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Peter Zzpboekhouding

24-03-2019 18:26  |  

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.