Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
21 maart 2019
 

Vijf redenen om een sabbatical te nemen als ondernemer

 
 

Altijd maar die drukke agenda. Niet alleen bezig zijn met het leveren van uw producten of diensten, maar ook met uw administratie, marketing en het managen van eventuele medewerkers. Ondernemers komen vaak tijd te kort, en werken veel meer dan mensen in loondienst.

Misschien eens goed om een echte werkonderbreking in te lassen? Stefan Janssen van Rondreizen.net geeft vijf redenen om als ondernemer een sabbatical te nemen.
 
Gebruik uw vrijheid als ondernemer
Oorspronkelijk was een sabbatical enkel mogelijk voor wetenschappers, om een aantal maanden ongestoord aan een onderzoek te kunnen werken. Janssen: "Sinds een aantal jaar is het fenomeen echter uitgebreid naar het bedrijfsleven. Werkgevers zitten alleen niet erg te wachten op personeel dat er tijdelijk tussenuit wil. Als ondernemer bent u eigen baas, en bepaalt uzelf hoelang en tegen welke voorwaarden."
 
Een lege agenda
Veel mensen worden tegenwoordig geleefd door hun agenda, en dit geldt volgens Janssen helemaal voor ondernemers. Janssen: "Bent u ook zo iemand die altijd een overvolle agenda heeft? En die bij onverwachte gebeurtenissen alle zeilen bij moet zetten om uw planning te kunnen volgen? Bedenk dan eens wat het een rust in uw hoofd kan geven als u gewoon helemaal niets in uw agenda hebt staan."
 
Wat brengt rust?
Janssen benoemt de voordelen van uw geest een vrijaf geven: "U bent na een goede pauze productiever, creatiever en innovatiever. U vindt tijdens een werkonderbreking vaak uw bevlogenheid en energie terug. Daarnaast verkleint u de kans op een burn-out."
 
Ontwikkel uzelf als persoon en ondernemer
en sabbatical geeft mensen de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen. Janssen: "Dit geldt zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Wanneer u zich niet over allerlei alledaagse zaken bezig hoeft te houden, kunt u eens stilstaan bij de grote, belangrijke vragen. Zoals uzelf afvragen waar u precies mee bezig bent. Of dat ook de richting is die uzelf het liefst zou zien. Of dat u misschien gelukkiger zou worden als uw werk of leven op een andere manier ingericht is."
 
Waarom wachten op uw pensioen als u ook nu kunt leven
Janssen erkent dat ouderen steeds gezonder worden, en dat we ook ouder worden. "U zou dus kunnen denken dat u na uw pensionering nog tijd genoeg hebt om de wereld te zien. Maar nu de pensioensleeftijd steeds verder stijgt, is het nog maar de vraag wanneer u van uw rustige oude dag kunt gaan genieten. Dus waarom nog misschien wel een halve eeuw wachten, terwijl u ook nu kunt genieten van het leven?"
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
zzpboekhouder-peter  |   | 
24-03-2019
 | 
19:23 uur
Naast de waardevolle tips van Stefan Janssen wil ik er nog een aan toevoegen. Een client van mij verdiende jaar op jaar meer dan een ton en koos er voor om met zijn gezin een jaar de wereld over te trekken. Bij thuiskomst had ik als boekhouder een fijne verrassing voor hem.

Hij had al zijn huis verhuurd waardoor hij inkomsten had en kon nu vanwege middeling van inkomen ook nog bijna 10.000 euro aan belastingvoordeel bijschrijven.

Als je twee jaar een heel hoog belastbaar inkomen hebt en een jaar 0.0 verdient dan kan je in aanmerking komen voor een groot voordeel vanwege middeling


Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
E-rijden nog steeds beloond
Het aantal elektrische auto's neemt toe. Vorig jaar zijn er weer meer volledig elektrische auto's verkocht.
Welke hypotheek past bij de zzp'er?
Hoeveel hypotheek je als zzp’er kunt krijgen hangt af van een aantal zaken. De hoogte van je inkomen is natuurlijk van het grootste belang.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Fleet Management inzetten voor uw bedrijf: dit zijn de voordelen
Steeds vaker wordt er binnen bedrijven die te maken hebben met transportkosten en logistiek, gebruik gemaakt van Fleet management.
Financiele schade beperken als zzp'er: welke verzekeringen zijn belangrijk?
De financiele schade voor uiteenlopende risico's is te beperken met zzp verzekeringen.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken