Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
21 maart 2019
 

Vijf redenen om een sabbatical te nemen als ondernemer

 
 

Altijd maar die drukke agenda. Niet alleen bezig zijn met het leveren van uw producten of diensten, maar ook met uw administratie, marketing en het managen van eventuele medewerkers. Ondernemers komen vaak tijd te kort, en werken veel meer dan mensen in loondienst.

Misschien eens goed om een echte werkonderbreking in te lassen? Stefan Janssen van Rondreizen.net geeft vijf redenen om als ondernemer een sabbatical te nemen.
 
Gebruik uw vrijheid als ondernemer
Oorspronkelijk was een sabbatical enkel mogelijk voor wetenschappers, om een aantal maanden ongestoord aan een onderzoek te kunnen werken. Janssen: "Sinds een aantal jaar is het fenomeen echter uitgebreid naar het bedrijfsleven. Werkgevers zitten alleen niet erg te wachten op personeel dat er tijdelijk tussenuit wil. Als ondernemer bent u eigen baas, en bepaalt uzelf hoelang en tegen welke voorwaarden."
 
Een lege agenda
Veel mensen worden tegenwoordig geleefd door hun agenda, en dit geldt volgens Janssen helemaal voor ondernemers. Janssen: "Bent u ook zo iemand die altijd een overvolle agenda heeft? En die bij onverwachte gebeurtenissen alle zeilen bij moet zetten om uw planning te kunnen volgen? Bedenk dan eens wat het een rust in uw hoofd kan geven als u gewoon helemaal niets in uw agenda hebt staan."
 
Wat brengt rust?
Janssen benoemt de voordelen van uw geest een vrijaf geven: "U bent na een goede pauze productiever, creatiever en innovatiever. U vindt tijdens een werkonderbreking vaak uw bevlogenheid en energie terug. Daarnaast verkleint u de kans op een burn-out."
 
Ontwikkel uzelf als persoon en ondernemer
en sabbatical geeft mensen de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen. Janssen: "Dit geldt zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Wanneer u zich niet over allerlei alledaagse zaken bezig hoeft te houden, kunt u eens stilstaan bij de grote, belangrijke vragen. Zoals uzelf afvragen waar u precies mee bezig bent. Of dat ook de richting is die uzelf het liefst zou zien. Of dat u misschien gelukkiger zou worden als uw werk of leven op een andere manier ingericht is."
 
Waarom wachten op uw pensioen als u ook nu kunt leven
Janssen erkent dat ouderen steeds gezonder worden, en dat we ook ouder worden. "U zou dus kunnen denken dat u na uw pensionering nog tijd genoeg hebt om de wereld te zien. Maar nu de pensioensleeftijd steeds verder stijgt, is het nog maar de vraag wanneer u van uw rustige oude dag kunt gaan genieten. Dus waarom nog misschien wel een halve eeuw wachten, terwijl u ook nu kunt genieten van het leven?"
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
zzpboekhouder-peter  |   | 
24-03-2019
 | 
19:23 uur
Naast de waardevolle tips van Stefan Janssen wil ik er nog een aan toevoegen. Een client van mij verdiende jaar op jaar meer dan een ton en koos er voor om met zijn gezin een jaar de wereld over te trekken. Bij thuiskomst had ik als boekhouder een fijne verrassing voor hem.

Hij had al zijn huis verhuurd waardoor hij inkomsten had en kon nu vanwege middeling van inkomen ook nog bijna 10.000 euro aan belastingvoordeel bijschrijven.

Als je twee jaar een heel hoog belastbaar inkomen hebt en een jaar 0.0 verdient dan kan je in aanmerking komen voor een groot voordeel vanwege middeling


Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken