Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
19 maart 2019
 

Bedrijfsleven organiseert opschoonacties door heel Nederland in het kader van de Landelijke Opschoondag

 
 

Vele bedrijven hebben zich aangemeld voor deelname aan de Landelijke Opschoondag op 23 maart 2019. Onder andere restaurantketen McDonald’s, vakantieaanbieder Landal en Kinderopvang Humanitas hebben aangegeven mee te willen helpen bij het zwerfafvalvrij maken van de omgeving van hun filialen, parken en bso’s. 

De opschoonacties worden georganiseerd in het kader van de 17e editie van de Landelijke Opschoondag. Tijdens de Landelijke Opschoondag worden door heel Nederland ruim 3000 opschoonacties georganiseerd waar jaarlijks ruim 140.000 mensen aan meedoen. Aanmelden voor één van de acties in het kader van de Landelijke Opschoondag 2019 kan via www.supportervanschoon.nl  
McDonald’s: op grote schaal impact maken
Als Supporter van Schoon zet McDonald’s zich al jaren in op Landelijke Opschoondag. Floor Uitterhoeve, manager Sustainability bij McDonald’s over de grootschalige actie: "We werken al jaren samen met NederlandSchoon en andere partners om zwerfafval rondom onze restaurants zoveel mogelijk te voorkomen en op te ruimen. Maar elk stuk zwerfafval is er één te veel. Landelijke Opschoondag is een mooi moment om dat samen met onze restaurant teams nog eens onder de aandacht te brengen, dus natuurlijk doen wij in heel Nederland mee op 23 maart."
 
Landal GreenParks enthousiasmeert zowel medewerkers als gasten om mee te doen met ‘clean up walks’. In Nederland doen zo’n 30 parken mee aan Landelijke Opschoondag, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken sluiten nog er nog eens vijftien aan. Ook kantoorlocaties doen mee. Tanja Roeleveld, Programma Manager Duurzaam & Betrokken Ondernemen van Landal GreenParks: "Natuurlijk vinden we het belangrijk dat onze parken schoon zijn, maar we voelen ons ook verbonden met en verantwoordelijk voor de omringende natuur. Daarom stimuleren wij onze gasten om tijdens hun wandelingen zwerfafval op te rapen en weg te gooien in een afvalbak. Op die manier gaan we samen de strijd aan tegen zwerfafval."
 
Kinderopvang Humanitas: een zwerfafvalvrije toekomst voor en door kinderen
Ook Kinderopvang Humanitas doet mee met de Landelijke Opschoondag. Meer dan 226 vanuit Kinderopvang Humanitas betrokken BSO’s zijn uitgenodigd om een straat, plein of park in de buurt te ‘adopteren’ om er op die manier voor te zorgen dat deze plekken het frisse voorbeeld worden van een schone buitenruimte voor iedereen. "Zwerfafval is in de nabije toekomst verleden tijd als de kinderen van nu inzien dat zomaar weggooien nooit een optie is," aldus Sacha Ausems, voorzitter Raad van Bestuur Kinderopvang Humanitas. "Onze inzet is dan ook bewustwording van de eigen rol bij het voorkomen van zwerfafval en recycling, gedragsverandering als sleutel naar een schonere wereld."
 
Landelijke Opschoondag 2019
Op 23 maart is het Landelijke Opschoondag. Tijdens de Landelijke Opschoondag 2019 slaan het bedrijfsleven, buurtbewoners, ondernemers en vrijwilligers hun handen ineen om Nederland schoon te maken. Voor iedereen een uitgelezen kans om het geadopteerde stukje schoongebied een extra beurt te geven of een opschoonactie in de buurt te organiseren. Initiatiefnemer NederlandSchoon organiseert voor de zeventiende keer deze dag om mensen te stimuleren zwerfafval op te ruimen en daarmee te laten zien dat ze een schone buurt belangrijk vinden. Iedereen kan meedoen door een opschoonactie te organiseren of aan te sluiten bij een bestaande actie via www.supportervanschoon.nl.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
PSD2 zal stimulans zijn voor voordelen zakelijke rekening
De komst van betaalrichtlijn PSD2, volweg Payment Services Directive 2, moet de openheid van de financiele wereld voortstuwen
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Steeds meer organisaties zien in dat verduurzamen van de bedrijfsvoering waarde oplevert. Zij willen een bijdrage leveren aan het beschermen van mensen, middelen en milieu. Maar hoe voorkomt een organisatie dat zij blijft steken in goede bedoelingen en vage ideeën? In ‘Duurzame bedrijfsvoering’ staat een groot aantal wetenschappelijke beproefde bedrijfseconomische en bedrijfskundige methoden en technieken die daadwerkelijk bijdragen aan het creëren van sociale, ecologische én financiële waarde.
 
Lees verderMeer boeken