Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Werkgevers positief over WIA

5 mei 2011 - VNO-NCW en MKB-Nederland zijn positief over de wet Werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA). De instroom is lager dan verwacht en het verzuim is gedaald. Kortom: de WIA werkt, stellen de werkgeversorganisaties op Pleinplus.

Dat blijkt volgens hen met name uit cijfers van de groep '35-minners', oftwel mensen in de WIA die voor minder dan 35 procent arbeidsongeschikt zijn. Tweederde van deze groep is weer aan het werk en over de rest zijn de werkgeversorganisaties optimistisch. 

Instroom in WGA 80-100
VNO-NCW en MKB-Nederland willen verder dat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) de instroom in de WGA 80-100 (maar niet duurzaam arbeidsongeschikt) gaat onderzoeken. Deze groep is veel groter dan werd aangenomen. 

Wet verbetering poortwachter
Het succes van de WIA is volgens VNO-NCW en MKB-Nederland ook te danken aan het pakket overige maatregelen die de afgelopen jaren zijn genomen. De Wet verbetering poortwachter (Wvp) stimuleert bijvoorbeeld de re-integratie en voorkomt dat werknemers onnodig lang ziek thuis zijn.


Bron: Pleinplus Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Bert Paalvast

17-06-2013 09:54  |  

Een kleine aanvulling op Uw artikel. Voor de instroom IVA geldt dat uitsluitend volledig arbeidsongeschikte werknemers kunnen instromen waarvan vaststaat dat er sprake is van volledige en duurzame arbeidsongeschiktheid. Dat is alleen het geval als er in de toekomst slechts een geringe kans is op herstel of arbeidsgeschiktheid. Dat is een medische beoordeling waarbij de ruis zit bij de prognose van het verder verloop van de ziekte.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.