Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
15 maart 2019
 

Drie redenen waarom een secretaresse uw organisatie helpt groeien

 
 

Secretaresse kan belangrijke taken van u overnemen en met u sparren

Iedere ondernemer zou zijn of haar onderneming graag zien groeien. De eerste medewerkers die u in dienst neemt of inhuurt, zullen waarschijnlijk mensen voor het primaire proces zijn. Mensen die u helpen meer producten of diensten aan klanten te kunnen leveren.

Maar zodra uw onderneming nog groter wordt, is het raadzaam ook mensen voor ondersteunende taken te hebben. Een secretaresse of assistent bijvoorbeeld ondersteunt u weer op een andere manier, zodat u meer productieve en declarabele uren kunt maken. Maarten Koolen van Secretaresse.nl benoemt drie redenen hiervoor.
 
Werkzaamheden uitbesteden
Koolen: "De belangrijkste reden voor het nemen van een secretaresse of assistent, is dat hij of zij taken van u over kan nemen. Hoe moeilijk sommige ondernemers dat ook zullen vinden, aangezien ze vaak alles het liefst zelf doen om controle te houden. Bedenk echter dat wanneer u taken helder en duidelijk uitlegt, en dat mensen leren van het maken van fouten, u er juist voordeel van hebt. Zo hoeft u bijvoorbeeld minder tijd te besteden aan het maken van afspraken met klanten of leveranciers, de werving en selectie van nieuwe medewerkers, officemanagement en mogelijk zelfs aan marketingactiviteiten."
 
Geen risico en onnodige loonkosten

Een assistent of secretaresse kan bij u in loondienst komen werken, maar er zijn ook diverse andere constructies denkbaar. Koolen: "Zo kunt u ook iemand gedetacheerd voor u laten werken, of via een payrollconstructie. Hebt u een grote opdracht gekregen waar u een bepaalde tijd erg druk mee zal zijn, en zoekt u enkel iemand die u ondersteunt tijdens deze periode? Dan is ook een tijdelijke secretaresse of assistent een optie, bijvoorbeeld op uitzendbasis. De flexibiliteit die u hiermee hebt zorgt ervoor dat u altijd een oplossing hebt die bij uw onderneming op dat moment past. U hoeft geen risico te lopen door iemand zelf in dienst te nemen, als u nog niet zeker bent van het aantal arbeidsuren of de toekomstige groei van uw onderneming."
 
Sparren met iemand met een frisse blik
Koolen benoemt tenslotte dat u altijd iemand met een bepaald niveau in huis hebt. "Kiest u voor een assistent of secretaresse met minimaal HBO-niveau, dan is deze persoon echt een aanwinst voor u en uw onderneming. Niet alleen omdat ze snel nieuwe dingen oppakken en processen kunnen stroomlijnen, maar ook door een representatieve houding naar bijvoorbeeld klanten en leveranciers. Bovendien kan iemand met een dergelijk niveau een goede sparringpartner voor u zijn tijdens een brainstorm, doordat hij of zij met een frisse blik naar de zaken kijkt."
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Heleen Valkema  |   | 
1-05-2019
 | 
09:38 uur
Een goede secretaresse kan inderdaad veel tijd besparen. Dit heb ik wel geleerd in mijn jaren als secretaresse. Investeer dus ook in de kennis en kunde van uw secretaresse. Dit is zeker de moeite waarde en betaalt zich altijd terug.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken