Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
14 maart 2019
 

Tweederde zzp'ers zegt exact te weten hoe hij er financieel voor staat

 
 

Nog niet iedereen overtuigd van gemak boekhoudkoppeling

Zzp'ers zijn over het algemeen goed op de hoogte van hun financiële situatie. Maar liefst 67 procent geeft aan exact te weten hoe 2018 op financieel gebied verlopen is. Nog eens 28,5 procent zegt een redelijk idee te hebben hoe hij financieel gepresteerd heeft.

Slechts 3,5 procent zegt niet goed op de hoogte te zijn van zijn/haar financiële situatie. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1041 zzp’ers in samenwerking met MoneyMonk.
 Jasper Horstink van MoneyMonk: "Het is goed om te vernemen dat tweederde van de zzp’ers weet hoe ze er financieel voor staan. De meeste zzp’ers stoppen juist als gevolg van gebrek aan financieel inzicht. Boekhoudsoftware moet nog eenvoudiger worden de komende jaren waarbij de redzaamheid van zzp’ers naar 100 procent kan groeien! Bij MoneyMonk stimuleren we succesvol ondernemerschap vanaf dag één met behulp van eenvoudige boekhoudsoftware die de zzp'er inzicht geeft."
 
Zzp’er neemt financiën serieus
Zzp'ers moeten van alle markten thuis zijn. De administratie is voor velen niet het favoriete onderdeel van het zelfstandig ondernemerschap. Toch houdt de zzp'er de financiën, zelfstandig of met behulp van een accountant of boekhouder, nauwlettend in de gaten. Het overgrote deel (66,6 procent) zegt exact te weten hoe de financiële zaken in 2018 zijn verlopen. Nog eens 28,5 procent beweert hier een redelijk idee van te hebben. Een heel klein deel (3,5 procent) geeft aan een vaag of slecht zicht te hebben op de financiën.
 
Nog niet iedereen overtuigd van boekhoudkoppeling
Bijna een op de vijf zzp’ers (negentien procent) vindt een volautomatische koppeling tussen bank en boekhoudprogramma ‘heel belangrijk’. Toch is nog niet iedereen overtuigd van het gemak van een dergelijke koppeling: 46 procent geeft aan dit ‘niet belangrijk’ of ‘niet echt belangrijk’ te vinden.
 
Merendeel doet btw-aangifte zelf
Meer dan de helft van de zzp'ers doet de btw-aangifte geheel zelfstandig. 28 procent besteedt dit uit aan de boekhouder of accountant en bijna twaalf procent doet dit zelf, maar maakt daarbij nog wel gebruik van hulp van een accountant.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken