Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
8 maart 2019
 

Verizon zet de schijnwerper op cyberaanvallen van insiders

 
 

Interne dreigingen zijn nog altijd taboe

De Verizon Data Breach Investigations Report (DBIR)-serie opende de deuren naar de wereld van cybercrime. Nu heeft Verizon de DBIR-dataset en -caseload opnieuw geanalyseerd om zicht te krijgen op de rol van de insider - en het Verizon Insider Threat Report gepubliceerd.

Twintig procent van de cybersecurityincidenten en vijftien procent van de onderzochte datalekken binnen de Verizon 2018 DBIR waren afkomstig van mensen binnen de organisatie, met financiële winst (47,8 procent) en puur plezier (23,4 procent) als belangrijkste drijfveren. Deze aanvallen, die gebruikmaken van interne data- en systeemtoegangsrechten, worden vaak pas na maanden of jaren ontdekt, waardoor hun potentiële impact op een bedrijf significant is.
 
Taboe
Veel organisaties behandelen interne dreigingen echter vaak als een taboe. Bedrijven aarzelen te vaak om werknemers die een bedreiging voor hun organisatie zijn geworden, te herkennen, aan te geven of anderszins actie te ondernemen. Het is alsof interne cybersecurityincidenten een smet zijn op hun managementprocessen en hun naam.
 Het Verizon Insider Threat Report heeft nu tot doel dit idee te veranderen door organisaties een met data onderbouwde visie te bieden op het identificeren van risico's binnen het personeelsbestand, realistische scenario's en tegenmaatregelen om te overwegen bij het ontwikkelen van een uitgebreid Insider Threat Program.
"Al veel te lang zijn datalekken en cyberbeveiligingsincidenten veroorzaakt door insiders aan de kant geschoven en niet serieus genomen. Vaak worden ze behandeld als een schande of gewoon een probleem voor Human Resource-afdelingen," aldus Bryan Sartin, executive director security professional services van Verizon. "Dit moet veranderen. Cyberbedreigingen komen niet alleen van externe bronnen, en om cybercriminaliteit in zijn geheel te bestrijden moeten we ons ook richten op de bedreigingen die binnen de muren van een organisatie liggen".

 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
PSD2 zal stimulans zijn voor voordelen zakelijke rekening
De komst van betaalrichtlijn PSD2, volweg Payment Services Directive 2, moet de openheid van de financiele wereld voortstuwen
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Steeds meer organisaties zien in dat verduurzamen van de bedrijfsvoering waarde oplevert. Zij willen een bijdrage leveren aan het beschermen van mensen, middelen en milieu. Maar hoe voorkomt een organisatie dat zij blijft steken in goede bedoelingen en vage ideeën? In ‘Duurzame bedrijfsvoering’ staat een groot aantal wetenschappelijke beproefde bedrijfseconomische en bedrijfskundige methoden en technieken die daadwerkelijk bijdragen aan het creëren van sociale, ecologische én financiële waarde.
 
Lees verderMeer boeken