Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
8 maart 2019
 

Verizon zet de schijnwerper op cyberaanvallen van insiders

 
 

Interne dreigingen zijn nog altijd taboe

De Verizon Data Breach Investigations Report (DBIR)-serie opende de deuren naar de wereld van cybercrime. Nu heeft Verizon de DBIR-dataset en -caseload opnieuw geanalyseerd om zicht te krijgen op de rol van de insider - en het Verizon Insider Threat Report gepubliceerd.

Twintig procent van de cybersecurityincidenten en vijftien procent van de onderzochte datalekken binnen de Verizon 2018 DBIR waren afkomstig van mensen binnen de organisatie, met financiële winst (47,8 procent) en puur plezier (23,4 procent) als belangrijkste drijfveren. Deze aanvallen, die gebruikmaken van interne data- en systeemtoegangsrechten, worden vaak pas na maanden of jaren ontdekt, waardoor hun potentiële impact op een bedrijf significant is.
 
Taboe
Veel organisaties behandelen interne dreigingen echter vaak als een taboe. Bedrijven aarzelen te vaak om werknemers die een bedreiging voor hun organisatie zijn geworden, te herkennen, aan te geven of anderszins actie te ondernemen. Het is alsof interne cybersecurityincidenten een smet zijn op hun managementprocessen en hun naam.
 Het Verizon Insider Threat Report heeft nu tot doel dit idee te veranderen door organisaties een met data onderbouwde visie te bieden op het identificeren van risico's binnen het personeelsbestand, realistische scenario's en tegenmaatregelen om te overwegen bij het ontwikkelen van een uitgebreid Insider Threat Program.
"Al veel te lang zijn datalekken en cyberbeveiligingsincidenten veroorzaakt door insiders aan de kant geschoven en niet serieus genomen. Vaak worden ze behandeld als een schande of gewoon een probleem voor Human Resource-afdelingen," aldus Bryan Sartin, executive director security professional services van Verizon. "Dit moet veranderen. Cyberbedreigingen komen niet alleen van externe bronnen, en om cybercriminaliteit in zijn geheel te bestrijden moeten we ons ook richten op de bedreigingen die binnen de muren van een organisatie liggen".

 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken