Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
27 februari 2019
 

Drie tips om werknemers veilig mobiel te laten werken

 
 

Houd uw werk voor uzelf

Of uw medewerkers nu op zakenreis gaan, een dag mobiel werken of gewoon veel op pad zijn voor afspraken: ze zijn vaker onderweg dan u denkt. Zo'n mobiel kantoor is prettig, maar het moet wel constant beschermd en beveiligd zijn. Hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers veilig op pad gaan?

Mona Kroon van Targus deeltdrie tips om uw medewerkers veilig mobiel te laten werken.
In welke branche u zich ook bevindt, de kans is groot dat medewerkers vaak op pad zijn. Is het niet voor woon-werkverkeer, dan is het wel voor een klantbezoek. Er wordt flink geflexwerkt. En dat vinden de meesten van ons prima: kantoorwerk is niet altijd even inspirerend en de afwisseling van een afspraak buiten de deur kan stimulerend werken. Maar hoe fijn mobiel werken ook is, het is niet altijd zonder risico's. Ga maar eens na; op een gemiddelde afspraak brengt iedereen al snel zijn smartphone, portemonnee, tablet en/of laptop mee. En dat weten criminelen ook. Uit onderzoek van Targus blijkt dat 92 procent van de Nederlanders zich bewust is van het risico op zakkenrollers wanneer zij zich op een drukke plek bevinden. Bewust zijn is stap &eecute;&eecute;n, maar u kunt nog meer doen.

1. Anti-skim
Kroon: "Bied medewerkers laptoptassen, koffertjes of trolleys die hen in staat stellen hun apparaten en toebehoren op een praktische en veilige manier te vervoeren. Kies hierbij niet voor de eerste de beste oplossing, er zijn namelijk ook meer hightech oplossingen die bijdragen aan een veilige werkomgeving.
Onderzoek bijvoorbeeld de mogelijkheden van een rugzak of portemonnee met anti-skimmingtechniek. Criminelen en hackers zijn namelijk ook steeds slimmer; zij hoeven tegenwoordig alleen nog maar in de buurt te zijn om u te kunnen beroven. Met speciale apparatuur kunnen zij door naast of achter u te lopen pasjes, voorzien van een RFID-chip, skimmen. Er zijn inmiddels tassen beschikbaar die deze apparatuur kunnen blokkeren door een speciale stof. Zo is deze vorm van gevaar voor uw data niet meer aan de orde."

2. Visueel beveiligen
Kroon: "werken dus steeds meer mobiel; in de trein, in de lobby voor een afspraak of nog even snel op het vliegveld, medewerkers kunnen overal aan de slag. Sterker nog; menig kantoor is veranderd in een open flexplek. En hoewel de meeste medewerkers hier goed gebruik van maken staan zij niet altijd stil bij hun locatie wanneer ze privacygevoelige informatie openen. Hierdoor wordt het mogelijk dat derden meer informatie meekrijgen dan gewenst. Gelukkig is ook dat te verhelpen, dankzij het beschikbaar stellen van privacyscreens. Met zo n screen kan alleen diegene die recht voor het scherm zit zien wat er op het laptopscherm gebeurt. Passanten, of diegene naast u ziet niets. Tevens beschermen deze screens de lichtinval, waardoor de schermen van uw laptops extra beschermd zijn."
 
3. Combineer digitaal met fysieke beveiliging
Kroon: "Ongeacht deze veiligheidsmaatregelen kan het toch gebeuren dat laptops, tablets of andere apparatuur gestolen wordt. Wanneer u deze apparatuur met een wachtwoord en de juiste software hebt beveiligd, is het in ieder geval niet mogelijk om zomaar toegang te krijgen tot de opgeslagen gegevens. Echter is een virtueel slot niet de enige beveiliging die u kunt toepassen; er bestaan namelijk ook fysieke laptopsloten. Wellicht klinkt dit als een logische oplossing, maar toch wordt het nog vaak vergeten.
Helaas kunnen data ook gestolen worden wanneer medewerkers het apparaat nog in gebruik hebben. Waarschuw hen daarom altijd bij het inloggen op openbare wifi-netwerken; deze kunnen eenvoudig worden gekloond en zo door hackers gebruikt worden om bedrijfsgegevens te stelen. Een privacy-beleid helpt u om alle medewerkers op een lijn te krijgen voor zowel digitale, als ook fysieke beveiliging van uw bedrijfsgegevens en data."

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken