Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
25 februari 2019
 

E-factureren kan CO2-uitstoot met meer dan 30 procent reduceren

 
 

Het digitaliseren van financiële diensten gaat over het efficiënter inrichten van processen

Basware heeft een gedetailleerd rapport gepubliceerd over de klimaatimpact van e-facturatiediensten. Volgens het rapport kan de overstap van papier naar elektronisch facturen de CO2-uitstoot met meer dan een derde verminderen.

Het grootste deel van de CO2-reductie ten opzichte van op papier gebaseerde systemen komt door een verbeterde factuurafhandeling. Organisaties profiteren van een lagere CO2-footrpint wanneer medewerkers minder uren besteden aan taken die beter geautomatiseerd zijn. Deze vertaalslag heeft een positief effect op de elektriciteitskosten alsmede de kosten die voor woon-werkverkeer worden gemaakt.

Digitaliseren van financiën
Printen, distributie en papierproductie hebben ook invloed op de CO2-uitstoot, maar hun aandeel in de besparingen is kleiner dan het voordeel dat e-facturering met zich meebrengt. Verrassend genoeg spelen emissies van computergebruik geen grote rol, omdat de meeste op papier gebaseerde systemen tegenwoordig ook scannen en verdere verwerking door computers omvatten.
"Het digitaliseren van financiële diensten gaat over het efficiënter inrichten van processen. En een hogere efficiëntie draagt bij om duurzamere bedrijven te bouwen," zegt Vesa Tykkyläinen, CEO van Basware.

Cloud
Het onderzoek wijst tevens op energie-efficiency van cloud computing. De energievraag voor de productie en exploitatie van outsourced estede servers heeft sinds 2010 slechts een beperkte groei gekend, ondanks de snelle toename van de vraag naar deze diensten. Toekomstige plannen voor reductie binnen het elektriciteitsnet zullen ook bijdragen om CO2-uitstoot te verminderen.


 
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Ragna  |   | 
3-04-2019
 | 
13:24 uur
Ik dacht zelf dat printen, distributie en papierproductie een grotere invloed hierop zouden hebben. Zo leer je toch weer wat :-)

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Steeds meer organisaties zien in dat verduurzamen van de bedrijfsvoering waarde oplevert. Zij willen een bijdrage leveren aan het beschermen van mensen, middelen en milieu. Maar hoe voorkomt een organisatie dat zij blijft steken in goede bedoelingen en vage ideeën? In ‘Duurzame bedrijfsvoering’ staat een groot aantal wetenschappelijke beproefde bedrijfseconomische en bedrijfskundige methoden en technieken die daadwerkelijk bijdragen aan het creëren van sociale, ecologische én financiële waarde.
 
Lees verderMeer boeken