Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
4 februari 2019
 

Wanneer kiest u als ondernemer voor zakelijk internet?

 
 

Zakelijk internet: iets duurder maar wel sneller

Als startende ondernemer moet u over een hoop zaken nadenken. Hoe gaat u klanten trekken, moet u een administratie bijhouden en gaat u een zakelijke auto rijden? Het is ook belangrijk om na te denken over de communicatie van uw onderneming.

Zo kunt u gebruik blijven maken van een particulier abonnement voor bijvoorbeeld internet, maar ook overstappen op een zakelijk abonnement. Welke voordelen deze laatste optie biedt? Zakelijke internetaansluitingen bieden over het algemeen geen snellere verbinding, en zijn soms wat duurder. Waarom dan toch hiervoor kiezen? Peter van Wezel van Breedbandwinkel.nl benoemt vier voordelen van een zakelijke internetaansluiting.
 
Overzichtelijkere administratie
Van Wezel wijst er allereerst op dat het voor ZZP’ers niet verplicht is een zakelijke aansluiting te hebben. "Om de btw te kunnen verrekenen en de kosten als bedrijfskosten te kunnen opvoeren, is het niet nodig dat de factuur van de aansluiting op naam van de onderneming staat. Toch is het wel veel gemakkelijker voor uw eigen zakelijke administratie. U kunt de factuur op uw zakelijke e-mail ontvangen en deze automatisch in uw boekhouding laten verwerken."
 
Vaste IP-adressen
Opereert uw onderneming vooral online, bijvoorbeeld met een webshop? Dan is een van de grootste voordelen van een zakelijke internetaansluiting volgens Van Wezel dat deze vaste IP-adressen biedt. Particuliere aansluitingen hebben meestal een dynamisch IP-adres. De internetprovider wijzigt de adressen regelmatig, soms zelfs om de paar uur. Dit kan storingen in de verbinding veroorzaken. Daarnaast zijn volgens hem statische IP-adressen gemakkelijker te onderhouden. Van Wezel: "Uw netwerkbeheerder of softwaredeveloper kan uw website of webshop beter beveiligen doordat internetverkeer beter te volgen is en wijzigingen enkel vanaf een bepaald IP-adres doorgevoerd kunnen worden."
 
Uitgebreidere en snellere service
Ondernemers kunnen een hoop omzet mislopen als hun internetverbinding tijdelijk verbroken is. Van Wezel: "Bij particuliere aansluitingen is er niet een bepaalde tijd gesteld aan het verhelpen van de storing, al krijgen zelfs particulieren tegenwoordig een vergoeding als de verbinding echt voor langere tijd verstoord is. Bij zakelijke aansluitingen moeten storingen snel opgelost zijn. Vaak wordt hierbij een termijn van bijvoorbeeld vier of acht uur aangehouden." Ook wijst hij op de uitgebreidere service van een helpdesk: "Voor zakelijke klanten is er vaak een helpdesk 24/7 beschikbaar. Hierbij hoeft u vaak niet lang in de wachtrij te staan om geholpen te worden."
 
Aanvullende diensten zoals PIN-betalingen
Ook als u als ondernemer een winkel hebt waar klanten met PIN kunnen betalen, biedt een zakelijke internetaansluiting voordelen volgens Van Wezel. "U wilt natuurlijk dat uw klanten op een veilige manier kunnen betalen. Er wordt immers steeds minder contact betaald en steeds vaker met een betaalpas. Dit is ook voor uzelf veel gemakkelijker en veiliger. Met een zakelijke internetaansluiting kunt u vaak kiezen voor aanvullende diensten, zoals een beveiligde pinverbinding."
 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken