Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
28 januari 2019
 

Accountants gaan door met verbeteringen

 
 

Accountant gaat zelf aan de slag met kwaliteitsverbetering

"Wij zullen niet een jaar lijdzaam gaan zitten afwachten wat de Commissie Toekomst Accountancysector (CTA) zal gaan brengen. Wij gaan met al onze energie door met de veranderingen die wij hebben afgesproken in onze Vernieuwingsagenda."

Met die woorden luidde Marco van der Vegte, voorzitter van de NBA het jaar 2019 in tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants.
 
Verbetering wettelijke controles
Onlangs stelde minister Hoekstra de CTA in om te komen tot verdere verbeteringen van de kwaliteit van wettelijke controles. Die commissie zal naar verwachting een heel jaar bezig zijn. Van der Vegte: "We zullen verder gaan met het doorvoeren van de verbeteringen waarvan wij weten dat ze hard nodig zijn. Daarop voeren wij, sámen met onze 21.000 leden, zélf de regie. Net zoals we dat gedaan hebben bij de verbeterslagen en aantoonbare verandering die er de afgelopen jaren al gerealiseerd zijn."
 
Transparante dashboards
De NBA kondigde tijdens de Nieuwjaarsreceptie ook aan, dat binnenkort de status van de verschillende verbeterprojecten te volgen zullen zijn op een dashboard. "Dat hoort," aldus Van der Vegte, "bij de transparantie die men van accountants mag verwachten."
 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken