Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
21 januari 2019
 

Cao-afspraken ook in december bovengemiddeld

 
 

Het gemiddelde van alle loonafspraken in 2018 bedraagt 2,34 procent

Nieuwe loonafspraken bedroegen in december gemiddeld 2,50 procent. Na een recordstijging van 2,64 procent in november, komt hiermee het maandgemiddelde weer terug op het niveau van de maanden augustus, september en oktober.

Het gemiddelde van alle loonafspraken in 2018 bedraagt 2,34 procent. In december kwamen 30 cao’s tot stand. Dat meldt werkgeversvereniging AWVN in het december-bericht over het verloop van het cao-seizoen. AWVN is betrokken bij het merendeel van alle 850 Nederlandse cao’s en bij een belangrijk deel van de arbeidsvoorwaarden­regelingen in Nederland.

Bekend beeld
In 2018 liepen in totaal 412 cao’s af voor 2,7 miljoen werknemers. Daarvan zijn er 322 cao’s vernieuwd voor 2,3 miljoen werknemers. Voor 78 procent van alle cao’s die in 2018 zijn verlopen, hebben cao-partijen dus een nieuwe cao afgesloten. Dit is een bekend beeld: de afgelopen tien jaar lag het gemiddelde afgesloten cao’s op 79 procent.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
PSD2 zal stimulans zijn voor voordelen zakelijke rekening
De komst van betaalrichtlijn PSD2, volweg Payment Services Directive 2, moet de openheid van de financiele wereld voortstuwen
BOEKENNIEUWS
Steeds meer organisaties zien in dat verduurzamen van de bedrijfsvoering waarde oplevert. Zij willen een bijdrage leveren aan het beschermen van mensen, middelen en milieu. Maar hoe voorkomt een organisatie dat zij blijft steken in goede bedoelingen en vage ideeën? In ‘Duurzame bedrijfsvoering’ staat een groot aantal wetenschappelijke beproefde bedrijfseconomische en bedrijfskundige methoden en technieken die daadwerkelijk bijdragen aan het creëren van sociale, ecologische én financiële waarde.
 
Lees verderMeer boeken