Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
17 januari 2019
 

Helft zzp'ers bereid te betalen voor payrollservice

 
 

Zzp’er heeft gemiddeld 2,4 procent van uurtarief over voor zekerheid

Iets meer dan de helft van de zzp'ers (50,5 procent) is bereid om een bepaald percentage van het uurloon af te staan, in ruil voor de zekerheid van een payrollservice. Gemiddeld zijn zij bereid om hier 2,4 procent van hun uurtarief voor neer te leggen.

Zzp'ers in de leeftijd van 25-35 hebben het meeste over voor de zekerheid die payrolling biedt (3,0 procent van uurtarief). Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 780 zzp’ers in samenwerking met FreelancePayroll.
 
Zzp’er tussen 25-35 heeft meeste over voor zekerheid
Zzp'ers in de leeftijdsgroep van 25 tot 35 zijn gemiddeld bereid om drie procent van hun uurtarief af te staan in ruil voor de zekerheid van een payrolldienst. Zelfstandigen in de leeftijd van 35 tot 45 hebben hier het minste voor over (1,9 procent). Vervolgens geldt dat, naarmate de leeftijd oploopt, zij steeds iets meer over hebben voor zekerheid.
De algemene verdeling is vergeleken met 2017 wel iets anders. Zo is het percentage dat niets wil betalen voor dergelijke diensten behoorlijk gegroeid. Dit komt wellicht omdat zzp'ers nu minder onzekerheden ervaren dan vorig jaar.
 
Vrouw bereid meer te betalen voor zekerheid
Als we de resultaten van mannelijke en vrouwelijke zzp'ers vergelijken, blijkt dat vrouwen gemiddeld bereid zijn om meer te betalen voor de zekerheden die een payrollbedrijf biedt dan hun mannelijke collega's. Zij willen gemiddeld 2,8 procent van hun uurtarief neerleggen. Bij mannen is dit percentage gemiddeld 2,2 procent.
 
De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic.

 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Harm  |   | 
21-01-2019
 | 
11:58 uur
De zekerheid die payrollservice bied geeft mij toch een zekere rust.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Sportende werknemers verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder
Een onderneming is gebaat bij ondernemers die optimaal presteren. Dat betekent onder andere dat het verzuim door ziekte of andere ongemakken zoveel als mogelijk moet worden teruggebracht.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken