Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
17 januari 2019
 

Grootste bedrijfsrisico's: cyberaanvallen en bedrijfsschade

 
 

Toenemende cyberdreiging van staten en verwante hacker groeperingen

In de nasleep van een aantal grote datalekken en privacy schandalen, fikse IT-storingen en de invoering van AVG-GDPR zijn cyberrisico’s een topprioriteit voor bedrijven in 2019. Dat is gerust een primeur te noemen. Volgens de Allianz Risk Barometer 2019 worden cyberincidenten (37 procent van de respondenten) samen met bedrijfsschade (BI) (37 procent) wereldwijd als de belangrijkste bedrijfsrisico’s gezien.

In de nasleep van een aantal grote datalekken en privacy schandalen, fikse IT-storingen en de invoering van AVG-GDPR zijn cyberrisico’s een topprioriteit voor bedrijven in 2019. Dat is gerust een primeur te noemen. Volgens de Allianz Risk Barometer 2019 worden cyberincidenten (37 procent van de respondenten) samen met bedrijfsschade (BI) (37 procent) wereldwijd als de belangrijkste bedrijfsrisico’s gezien. Klimaatverandering (#acht met dertien procent) en een gebrek aan goed opgeleide werkkrachten (#ten met negen procent) zijn internationaal de grootste stijgers dit jaar. Tegelijkertijd hebben bedrijven steeds meer zorgen over aanpassingen in voorschriften en wetgeving (#vier met 27 procent) als gevolg van Brexit, handelsoorlog(en) en importtarieven. Het jaarlijks onderzoek naar internationale bedrijfsrisico's van Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) reflecteert de risicoperceptie van een record aantal van 2415 experts uit 86 landen waaronder CEO's, risk- en Insurance managers, makelaars en andere verzekeringsdeskundigen.
 
Belangrijkste bedrijfsrisico’s in Nederland
"Met 56 procent van de respondenten blijft bedrijfsschade ofwel Business Interruption (BI) het voornaamste gevaar wat het bedrijfsleven in Nederland bezighoudt," zegt Arthur van Essen, Country Manager van AGCS Nederland.
Bedrijfsschade (#een), Cyber Incidenten (#twee met 32 procent van de respondenten) en Aanpassingen in voorschriften en wetgeving (#drie met 28 procent) worden dit jaar gezien als de top risico’s in Nederland.
De risico-experts binnen de Nederlands bedrijven zijn voor het eerst echt bezorgd om Brand en Explosie, het risico welke dit jaar de top tien nieuw binnenkomt.
 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken