Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
16 januari 2019
 

Grapperhaus roept hulp ondernemers in bij het opsporen van verdachten

 
 

Vraag een gratis camerascan aan

50 procent van de beelden van particuliere en private camerasystemen in Nederland blijkt ongeschikt voor het opsporen van verdachten. Minister van Justitie en Veiligheid Ferdinant Grapperhaus heeft daarom bij Action in Haarlem het startschot gegeven voor de campagne ‘Excellent Cameratoezicht’.

De campagne, die in eerste instantie gericht is op ondernemers in Noord-Holland, is een initiatief van de Rijksoverheid, de politie, Het Centrum van Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en het Platform Criminaliteitsbeheersing. Het doel is ondernemers op te roepen zorg te dragen voor betere camerabeelden die bijdragen aan het oplossen van misdrijven.
Tijdens de campagne kunnen ondernemers een gratis scan aanvragen om de eigen camerasystemen en -opstellingen te laten controleren door het CCV. De scan levert tevens een gratis aanmelding op bij het platform Camera in Beeld, een project van de politie waar ‘Excellent Cameratoezicht’ intensief mee samenwerkt.

Gratis camerascan
Alhoewel er meer dan één miljoen camerasystemen in Nederland zijn blijkt de kwaliteit van meer dan helft van de camerabeelden onvoldoende of staan ze onjuist op- of afgesteld. Ondanks de investering in camerasystemen door ondernemers blijken veel camerabeelden voor de politie onbruikbaar voor opsporing. Om die reden kunnen ondernemers tijdens de campagne een gratis camerascan aanvragen via de website www.rpcnh.nl. Om de aanvragen goed te kunnen verwerken komen ondernemers uit Noord-Holland als eerste in aanmerking voor een gratis camerascan. Een landelijke uitrol van de campagne volgt in 2019.

Negenpuntenstelsel voor excellentie
In de campagne ‘Excellent Cameratoezicht’ deelt de politie haar kennis en expertise in de richtlijnen voor het ophangen, gebruik en het instellen van camerasystemen. Deze richtlijnen omvatten specifieke kenmerken die gebruikt worden in ondersteunende bewijslast bij opsporing en zijn ingedeeld in een negenpuntenstelsel met indicatoren.

Op orde
De keuze van Action als locatie voor de aftrap van de campagne in Haarlem is bewust gemaakt. De keten met meer dan 1.300 vestigingen wil voldoen aan het negenpuntenstelsel van Excellent Cameratoezicht dat de richtlijn vormt voor opgestelde camerasystemen. Tijdens het bezoek aan het filiaal aan de Werfstraat kreeg de minister samen met enkele genodigden een kijkje achter de schermen om de vergaande beveiligingsmaatregelen, die de winkelketen hanteert, te bekijken.

Oproep minister
In Nederland vonden er in 2009 nog bijna 3.000 overvallen plaats, inmiddels zijn dat er rond de 1.100 per jaar. Vorig jaar kende echter een lichte toename van drie procent. Dat laat volgens minister Grapperhaus zien dat we moeten blijven zoeken naar nieuwe wegen om de aanpak van overvallen te versterken. De bewindvoerder riep tijdens de kick-off van de campagne de hulp in van ondernemers: "Een overval is een afschuwelijk misdrijf met veel impact op slachtoffers. Helaas vinden er gemiddeld nog steeds bijna drie overvallen per dag plaats. Met ‘Excellent Cameratoezicht’ hebben we de beschikking over een belangrijk nieuw, effectief wapen in de strijd tegen criminaliteit zoals geweld, diefstallen en overvallen. Een verbetering van de kwaliteit van camerabeelden helpt enorm. Ik roep daarom de hulp van ondernemers in, om samen ervoor te zorgen dat de kwaliteit van die beelden toeneemt."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Voeding voor de concentratie
B-vitamines (B1, B3, B6, B8, foliumzuur en B12) en vitamine C zijn goed voor de leerprestatie, de concentratie en spelen een rol bij het geheugen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Internetondernemers kunnen niet meer zonder goede hosting
Het belang van een goede hosting voor een internetondnemer
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken