Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
16 januari 2019
 

Retailers hebben geen idee wat hun internetdiensten kosten

 
 

Retailer wordt niet gelukkig van bezig zijn met financiën en ICT

Uit onderzoek van Omnia Connect, de internetprovider voor de zakelijke markt, blijkt dat ruim een derde van de retailers (38 procent) geen idee heeft wat de kosten van hun internet-, telefonie- en back-updiensten zijn. Onder retailers met twee tot tien medewerkers ligt dit percentage nog veel hoger, namelijk 51 procent.

Dat een groot aantal retailers geen inschatting kan maken staat lijnrecht tegenover het feit dat maar liefst 57 procent van de retailers zelf de internetverbinding in de winkel heeft geregeld. Daarnaast hebben retailers geen duidelijk beeld van de kosten voor telefonie (39 procent) en meer dan een kwart is onwetend over de back-up kosten (27 procent).
 
IT-uitdagingen in de retailbranche
Het aanleggen van een goede IT-infrastructuur om onder andere het kassasysteem en het voorraadbeheer op aan te sluiten, wordt door de retailers als grootste IT-uitdaging gezien (47 procent). Zeker onder grote retailers steekt het goed regelen van de IT-infrastuur met kop en schouders boven andere uitdagingen uit (70 procent), terwijl middelgrote retailers daarnaast ook het neerzetten van een omnichannel aanpak als een moeilijke opgave zien (24 procent).
"Ondanks dat in de competitieve retailmarkt elke euro telt, valt het op dat er toch veel onwetendheid heerst als het gaat om de kosten van de verbindingen in winkels. Retailers vinden het vaak een moetje om te hebben en worden niet gelukkig van het bezig zijn met hun financiën en IT. Terwijl er juist voor hen kansen liggen om de business vooruit te helpen als zij de IT-infrastructuur goed hebben geregeld," aldus Tom Mulder, Managing Director bij Omnia Connect.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken