Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
9 januari 2019
 

Week van de Circulaire Economie

 
 

De circulaire economie levert geld op. De vierde editie van de Week van de Circulaire Economie van 14 tot en met 18 januari is daarvan het levende bewijs. Meer dan honderd bedrijven tonen tijdens evenementen door heel Nederland hoe zij werken aan circulair ondernemerschap. Niet eerder delen zoveel en duurzame beginnelingen en koplopers hun misstappen en successen.

Een van de grootste uitdagingen van het circulair denken in 2019 en een belangrijk thema deze editie: ‘Hoe kun je de toekomstige waarde van de circulaire bedrijfsvoering in geld uitdrukkenrichting stakeholders en financiers?’ 
 
Highlights: events circulaire verdienmodellen
 
1. Werksessie circulair rapporteren
De wereld achter cijfers verandert met de opkomst van de circulaire economie en nieuwe verdienmodellen. Dit vereist ook vernieuwing in de manier waarop we rapporteren, breder dan uitsluitend fínanciële informatie. Toch staat het meten van circulariteit en het rapporteren hierover nog in de kinderschoenen. Tijdens deze werksessie is er aandacht voor het circulaire indicatorenlandschap. Wat werkt wel, wat werkt niet en waar moeten circulaire indicatoren minimaal aan voldoen.

Dinsdag 15 januari, 13.00 - 15.00
Circl, Gustav Mahlerplein 1B, 1082 MS Amsterdam
Meer informatie via deze link.

2. Werksessie theorie versus praktijk van circulaire verdienmodellen
Veel bedrijven hebben de ambitie om een circulair verdienmodel in de praktijk te brengen. Toch stuit deze groep in de praktijk op een aantal boekhoudkundige en juridische beperkingen zoals lease, pay-per-use en koop-terugkoop. Copper8 is samen met KPMG in 2018 gestart met een onderzoek naar circulaire verdienmodellen. Tijdens deze werksessie worden de eerste bevindingen gepresenteerd en wordt er samen met de deelnemers gewerkt aan oplossingsrichtingen om de transitie naar een circulaire economie te versnellen.

Woensdag 16 januari, 14.00 - 17.00
The Green House, Croeselaan 16, 3521 CA Utrecht
Meer informatie via deze link.

3. Werksessie dilemma’s circulaire verdienmodellen
In een tijd waarin het creëren van waarde op korte termijn nog steeds hoogtij viert, is het lastig om te beginnen met circulair ondernemen. Tijdens deze werksessie kunnen deelnemers samen met adviseurs, experts en financiers van o.a. Stibbe, Excess Materials Exchange en ABN AMRO Bank, aan de slag om verschillende dilemma’s rondom circulaire verdienmodellen te identificeren en uit te werken.

Donderdag 17 januari, 14.00 -18.00
Circl, Gustav Mahlerplein 1B, 1082 MS Amsterdam
Meer informatie via deze link.

Check de website van de Week van de Circulaire Economie voor het volledige overzicht aan evenementen.
 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Met een pakkende naam creëer je onvergetelijke bedrijven en merken. Maar hoe bedenk je zo'n naam?

In dit boek deelt namenexpert Floris Hülsmann al zijn geheimen voor het vinden van goede bedrijfsnamen en merknamen. Hij ontwikkelde een succesvolle methode om originele en pakkende namen te bedenken die wél opvallen tussen de honderdduizenden namen die elk jaar worden bedacht. Een naam die zich in het hoofd van je klanten nestelt om nooit meer los te laten. De naam die jouw bedrijf en je producten en diensten extra aantrekkelijk én dus onvergetelijk maakt.
Lees verderMeer boeken