Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
10 januari 2019
 

Bent u ZZP’er en gaat u meer of minder verdienen? Wijzig uw voorlopige aanslag

 
 

Geef uw geschatte inkomen steeds opnieuw aan

Bij zo’n 360.000 ZZP’ers valt in deze periode de voorlopige aanslag inkomstenbelasting op de deurmat. 89,8 procent van hen zal in 2019 op basis van de voorlopige aanslag maandelijks belasting moeten betalen. Bent u ZZP’er en verwacht u aanzienlijk meer of minder te gaan verdienen in 2019?

Dan kan dat gevolgen hebben voor de hoogte van uw voorlopige aanslag. Geef daarom het geschatte inkomen door aan de Belastingdienst. Dit kan ook gedurende het jaar. Zo komt u bij de aangifte inkomstenbelasting over 2019 niet voor verrassingen te staan. U kunt wijzigingen doorgeven via belastingdienst.nl/voorlopige_aanslag.
Als ZZP’er met een wisselend inkomen verandert uw financiële situatie continu. Grote verschillen in jaarinkomsten hebben invloed op wat u aan belasting moet betalen of terugkrijgt. Daarom is het belangrijk om regelmatig te schatten of uw inkomen erg toe- of afneemt. Is dit het geval, dan raadt de Belastingdienst aan dit tussentijds aan te passen in uw voorlopige aanslag. Zo voorkomt u dat u grote bedragen moet terugbetalen of maandelijks te weinig terugkrijgt als u veel aftrekposten hebt.
 
Veel zorgen onder ZZP’ers
Tweederde van de ZZP’ers heeft een wisselend inkomen, blijkt uit het onderzoek ‘Financiële veerkracht van ZZP’ers bij een fluctuerend inkomen’ van Wijzer in geldzaken (1.233 respondenten, mei 2018). Dit wisselende inkomen maakt 22 procent van hen onzeker over hun financiële situatie. Om deze onzekerheid te beperken moedigt de Belastingdienst ZZP’ers aan wijzigingen in het inkomen tijdig en regelmatig door te geven.
 
Andere veranderingen persoonlijke situatie
Niet alleen een verandering in het inkomen heeft invloed op de hoogte van de voorlopige aanslag. Ook veranderingen zoals het krijgen van een kind of een echtscheiding zijn van invloed. Hebt u een voorlopige aanslag? Dan is het verstandig veranderingen in de persoonlijke, financiële situatie aan te passen in de voorlopige aanslag. Zo beperkt u de kans dat u gedurende het jaar te weinig betaalt en bij de aangifte inkomstenbelasting moet bijbetalen.
   
Wetswijzigingen alvast verwerkt
De hoogte van de voorlopige aanslag kan niet alleen wijzigen door veranderingen in de persoonlijke situatie, maar ook naar aanleiding van wetswijzigingen uit het Belastingplan.
Voor 2019 heeft de Belastingdienst de wijzigingen in de belastingregels alvast verwerkt. De voorlopige aanslag kan hierdoor veranderen. Kijk wat dat mogelijk voor u betekent. Ga voor meer informatie naar de website van de Belastingdienst.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
PSD2 zal stimulans zijn voor voordelen zakelijke rekening
De komst van betaalrichtlijn PSD2, volweg Payment Services Directive 2, moet de openheid van de financiele wereld voortstuwen
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Steeds meer organisaties zien in dat verduurzamen van de bedrijfsvoering waarde oplevert. Zij willen een bijdrage leveren aan het beschermen van mensen, middelen en milieu. Maar hoe voorkomt een organisatie dat zij blijft steken in goede bedoelingen en vage ideeën? In ‘Duurzame bedrijfsvoering’ staat een groot aantal wetenschappelijke beproefde bedrijfseconomische en bedrijfskundige methoden en technieken die daadwerkelijk bijdragen aan het creëren van sociale, ecologische én financiële waarde.
 
Lees verderMeer boeken