Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
2 januari 2019
 

57 procent zorgprofessionals geschikt om te ondernemen

 
 

Gemiddeld vindt maar liefst driekwart van de zorgprofessionals dat zij door bezuinigingen (76,8 procent) en de overdaad aan regelgeving en rapportage (75,8 procent) niet meer de kwaliteit van zorg kan bieden die zij zouden willen bieden.

Diezelfde zorgprofessionals (verzorgenden en verpleegkundigen) verwachten kwalitatief betere zorg te kunnen leveren als ze hun eigen zorgonderneming zouden starten (20,8 procent). In de praktijk overweegt echter vijftien procent van die professionals de stap naar het ondernemerschap, ondanks dat 57 procent van hen op basis van hun papieren, ervaring en kwaliteiten geschikt zou zijn om een eigen bedrijf te starten. Dat blijkt uit een online onderzoek van HappyNurse, waarin 740 verpleegkundigen en verzorgenden werden bevraagd over hun carrièreambities.
 
Spannend
Bijna een derde (30,5 procent) van de zorgprofessionals heeft bij het starten van een eigen bedrijf met personeel de associatie met veel administratie. Ook vindt een deel van de verpleegkundigen en verzorgenden het spannend om te gaan ondernemen. "Die gedachten zijn logisch, want het is totaal nieuw om te gaan ondernemen en u weet niet wat er op uaf komt," aldus Marijke Horstink, oprichtster en directrice van HappyNurse. "Het is echter voor velen wel een gemiste kans om er daarom niet aan te beginnen. Er zijn zoveel mogelijkheden voor getalenteerde verzorgenden en verpleegkundigen op ondernemersvlak, maar wij merken dat er maar beperkt animo is om die te gebruiken. Terwijl een groot deel van de huidige frustraties van zorgprofessionals in hun baan in loondienst kan worden opgelost als ze een eigen beleid voor betere zorg zouden kunnen bepalen in de rol van zorgondernemer."
 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken