Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
28 december 2018
 

BV Nederland kan tien miljard besparen met e-factureren

 
 

Het Nederlandse bedrijfsleven kan ruim tien miljard euro per jaar besparen door volledig over te stappen op e-factureren. Dat blijkt uit cijfers die door Exact zijn geanalyseerd.

"Overheidsinstanties zijn vanaf 18 april 2019 verplicht om elektronische facturen te ontvangen en verwerken," aldus Djimmy Zeijpveld, Principal Product Marketing bij Exact. "Cijfers van Deloitte laten zien dat de overheid een kleine twaalf miljoen facturen per jaar verwerkt. Alle bedrijven gezamenlijk zijn goed voor nog eens 531 miljoen facturen. Bij elkaar kunnen zij een enorme besparing realiseren."

Tijdbesparing
Het verwerken van een e-factuur levert een tijdsbesparing op van 93 procent ten opzichte van handmatige verwerking, zo blijkt uit onderzoek van Exact.
Onderzoeksbureau Aberdeen Group berekende dat de verwerking van een papieren factuur gemiddeld 25 euro kost, terwijl de verwerkingskosten van een e-factuur slechts 2,50 euro zijn. Volgens het CBS is op dit moment nog maar vijfrien procent van alle inkoopfacturen digitaal. De potentiële besparing komt daarmee neer op ruim tien miljard euro.
Zeijpveld: "Het handmatig verwerken van een factuur kost veel tijd; denk aan het overtypen van de factuur, correspondentie met leveranciers, controle en correctie van informatie op de factuur en aanmaningen versturen en verwerken. Bedrijven die overstappen op elektronisch factureren in UBL-formaat via het PEPPOL-netwerk kunnen veel tijd – en dus geld – besparen. Dat overheidsinstanties over een paar maanden verplicht zijn om elektronische facturen te kunnen ontvangen en verwerken is een belangrijke stap, maar er is nog een hele weg te gaan voordat e-facturen de standaard zijn."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken