Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
20 december 2018
 

Helft mkb’ers geeft kerstpakket als blijk van waardering

 
 

Een meerderheid van de mkb’ers beloont het personeel op het einde van het jaar met een kerstpakket. 55 procent geeft zijn personeel op deze manier een blijk van waardering voor de inzet van het afgelopen jaar.

Daarnaast wordt ruim een derde van het personeel in een mkb-onderneming verwend met een kerstontbijt, -diner of -borrel. Dit blijkt uit onderzoek van Allianz in samenwerking met onderzoeksbureau Ipsos.
Ook klanten worden op het einde van het jaar in de watten gelegd, een vijfde van de Nederlandse ondernemers schenkt hen een cadeautje. Maar er wordt niet alleen gedacht aan het personeel en klanten, acht procent van de ondernemers schenkt namens het bedrijf ook aan een goed doel.
"Een kerstgeschenk is een mooie manier om personeel te bedanken voor de inzet in het afgelopen jaar. Natuurlijk kan dit ook door werknemers met een persoonlijk woordje te bedanken, maar iets tastbaars geven, is toch een mooie extra," vertelt Geert Deschoolmeester, Head of Market Management Allianz Benelux.

De brugdagen tussen kerst en nieuwjaar dicht, of niet?
Hoe groter de organisatie, hoe groter de kans is dat het bedrijf sluit in de periode tussen kerst en nieuwjaar. Zo gaat van de zzp’ers slechts vijf procent dicht en is dan ook niet bereikbaar voor klanten. Daarentegen blijft maar liefst 65 procent van de zzp’ers tijdens de brugdagen gewoon bereikbaar voor klanten.
Mkb’ers trekken tussen kerst en nieuwjaar een stuk vaker de stekker uit de activiteiten. Een deel van de klein (twee-49 werknemers) en groot (50-250 werknemers) mkb’ers is niet bereikbaar voor klanten maar wel open voor personeel, in respectievelijk dertien en 24 procent van de gevallen. Daar bovenop is een derde van de klein mkb’ers en de helft van de groot mkb’ers gesloten voor zowel klanten als personeel.
"Verder is het goed om te zien dat een behoorlijk percentage van de mkb’ers de brugdagen tussen kerst en Oud en Nieuw gebruikt om zichzelf weer op te laden na een vaak druk en enerverend jaar," vervolgt Deschoolmeester. "Het ondernemerschap komt namelijk in de buurt van topsport: 24/7 aanstaan en constant alle ballen hooghouden. Allianz moedigt deze rustperiode dan ook van harte aan en wenst alle ondernemers prettige feestdagen."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken