Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Geen risico, geen succes

29 april 2011 - Om een ravijn over te steken moet u springen. Zo simpel is het. U kunt dat niet stapje voor stapje doen. Hetzelfde geldt voor sommige innovaties en doorbraken. Alles of niets is dan het devies. Een moeilijke keuze, maar vaak wel de enige voor gedreven mensen die volledig geloven in hun idee.

Alles of niets is eveneens de enige optie als u voor een uitdaging staat die niet op te lossen is met kleine veranderingen. En als een klein beetje inzet niet genoeg is. Of als de situatie te dringend is. 

Revolutie
U kent misschien het verhaal van FedEx. Een rijke Yale-student schreef een scriptie over de voordelen van een nationale koeriersdienst die alles binnen een dag zou bezorgen. Zijn sceptische leraar gaf hem maar net een voldoende. Maar het idee leidde uiteindelijk wel tot een revolutie in de koeriersbranche en FedEx werd een miljoenenbedrijf. Wist u echter ook dat de oprichter zijn totale erfenis van vier miljoen inzette op het plan? Op een gegeven moment waren de financiële problemen zo groot dat hij naar Las Vegas vloog om blackjack te spelen en met de winst zijn bedrijf redde. Voordat een ander groot zou worden met zijn idee. 

Niets doen
Bent u niet bereid de gok te wagen, dan kunt u uw grootse idee uiteindelijk wel vergeten. U kunt gaan zitten wachten tot iemand anders wel bereid is risico te nemen waarna u misschien een graantje mee kunt pikken van zijn lef en investering. U kunt uw dromen ook helemaal terzijde schuiven – en de rest van uw leven genoegen nemen met minder riskant, minder interessant werk dat minder voldoening geeft. Houd alleen rekening met de mogelijkheid dat u dit besluit wel eens de rest van uw leven zou kunnen betreuren. Realiseer u daarbij dat niks doen nog wel de grootste gok van allemaal is. De wereld verandert namelijk wel en als u dat niet doet, blijft u uiteindelijk achter. Is het misschien tijd om een gokje te wagen?

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.