Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
21 december 2018
 

Kerstomzet schiet ruim door de grens van een miljard euro

 
 

Het CBL, de brancheorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven, verwacht dat de omzet in de kerstweek op ruim een miljard uitkomt. Hiermee wordt een nieuwe mijlpaal bereikt.

Piekmomenten in de supermarkten zijn de zondag en maandag voor Kerstmis. Voor versproducten zal de grootste drukte op maandag 24 december zijn. Ook online wordt veel drukte verwacht. Veel winkels adviseren dan ook om al vroegtijdig een bezorgmoment te reserveren. Voor wie ook op Eerste en Tweede Kerstdag een boodschap wil doen, zijn er een flink aantal supermarkten geopend. Uit een onderzoek van Distrifood blijkt dat dit jaar 727 supermarkten op Eerste Kerstdag open zijn. Dit is een toename van bijna vier procent ten opzichte van vorig jaar. Op Tweede Kerstdag zijn met 2265 meer dan de helft van de supermarkten geopend.
 
Trend ‘lekker en makkelijk’
Met Kerst maken mensen er een gezellig familie- en vriendenfeest van. Er wordt flink uitgepakt, zowel qua versieringen als met culinaire versnaperingen. De koelkast wordt gevuld met veel verse producten die gemakkelijk en snel te bereiden zijn. Supermarkten spelen daar op in en bieden veel kant-en-klare of makkelijk te bereiden versproducten aan. Veel verkochte producten zijn de vers pakketten, pureersoepen en ovenschotels. De traditionele rollade en ovenschotels ontbreken ook dit jaar niet. Honderdduizenden medewerkers werken de klok rond om ervoor te zorgen dat de consument zijn eten en drinken voor de kerstdagen in huis krijgt.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken