Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
11 december 2018
 

Bedrijven en defensie gaan personeel uitwisselen

 
 

Defensie en bedrijfsleven gaan vaker personeel uitwisselen. Daartoe  is vorige week een speciaal ‘ Civiel-Militair Professional Uitwisselingsprogramma’ gepresenteerd in Den Haag tijdens een event van het Platform Defensie Bedrijfsleven.

"Door vaker personeel uit te wisselen leert defensie van de nieuwste inzichten uit het bedrijfsleven. Het bedrijfsleven op haar beurt heeft baat bij een sterke, innovatieve krijgsmacht en een veiliger wereld," aldus Hans de Boer van VNO-NCW. "Voor bedrijven zorgt de uitwisseling ook voor nieuwe en unieke ervaringen die het eigen personeel en de organisatie versterken," aldus Ineke Dezentjé Hamming van FME. Luitenant-generaal Martin Wijnen: "onze mensen zetten veel verschillende stappen binnen Defensie, maar weinig daarbuiten. Ik gun dat iedereen, omdat het ontzettend leerzaam is."
 
60 fte om mee te beginnen
Komend jaar willen Defensie en bedrijven zo’n 60 mensen gaan uitwisselen om mee te beginnen. De uitwisseling kan voor langere tijd zijn. Bijvoorbeeld voor een concrete opdracht van een half jaar. Maar het kan ook om een kortere periode gaan. In sommige gevallen zullen mensen worden uitgewisseld. In andere gevallen gaat alleen om een defensiemedewerker die een tijdje ervaring opdoet in een bedrijf of andersom. Bij de uitwisseling gaat het bijvoorbeeld om technici die een tijd een klus komen doen bij de Genie of andersom logistieke specialisten van Defensie die bij een logistiek bedrijf gaan meedraaien. Zowel kleine als grote bedrijven als alle defensieonderdelen zijn bij het project betrokken.
 
Voortbouwen op de succesvolle ervaringen in de medische sector
Met het nieuwe uitwisselingsprogramma bouwen bedrijven en defensie voort op de ervaring die al decennia lang is opgedaan met bijvoorbeeld artsen en verplegers. Momenteel is zo’n 300 fte aan medische miliatir personeel (beroeps en reservisten) in ziekenhuizen tevens inzetbaar bij defensie, bijvoorbeeld voor de inzet tijdens missies. Ook zijn er al zo’n 30 cyber reservisten waarmee ervaring is opgedaan met duaal werkgeverschap.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken