Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
10 december 2018
 

Zakelijk geld lenen: vier zaken om rekening mee te houden

 
 

Iedere ondernemer zal het wel eens gebeuren: een business opportunity die hij of zij niet kan laten lopen. Een nieuwe dienst of product verkopen, een ander bedrijfspand of een overname waardoor de onderneming flink groeit bijvoorbeeld.

Of bent u een startend ondernemer? Vaak moet er wel eerst geld geïnvesteerd worden, voordat er geld verdiend kan gaan worden. En niet elke ondernemer kan hiervoor zomaar voldoende financiële middelen direct vrijmaken of uit de onderneming halen. De oplossing? Een zakelijke financiering. Wolf Bogaert van Financer.com geeft er meer informatie over.
 
Looptijd financieringsaanvraag
Bij een bedrijfslening gaat het vaak om een groot bedrag. Net als bij een lening die particulier wordt aangevraagd, dient de aanvrager volgens Bogaert rekening te houden met de tijd die het de geldverstrekker kost om de aanvraag te beoordelen. "Bij een zakelijke lening gaat het gemiddeld om een periode van acht weken." Hij vult aan dat dit soms wel sneller mogelijk is. "Bent u al klant bij de geldverstrekker, bijvoorbeeld omdat u er een zakelijke rekening hebt? Dit kan zorgen voor een korter aanvraagproces."
 
Langdurige financiële verplichting
Hoewel de meeste ondernemers financiële beslissing zeer weloverwogen nemen, is het verstandig goed na te denken over de noodzaak van een lening. Bogaert: "Ondernemers zijn ook maar mensen, die nu eenmaal geen inzage in de toekomst hebben. Zo heeft vaak iedere ondernemer al wel eens meegemaakt dat hij of zij echt geloofde in een bepaald product of dienst, maar dit uiteindelijk toch niet aansloeg. En als u daar een ondernemerskrediet voor hebt afgesloten, moet u wel zeker weten dat u aan de financiële verplichting kunt voldoen Vooral omdat bij sommige bedrijfsvormen uw privévermogen aangesproken kan worden bij schulden." Soms is het daarom volgens hem ook goed eerst te kijken of de lening wel echt noodzakelijk is. "Of is het bijvoorbeeld mogelijk te besparen binnen het huidige bedrijfsproces, waarop er voldoende geld vrijkomt?"
 
Tussentijds aflossen mogelijk?
En andersom is het ook mogelijk. Bogaert: "Wanneer de onderneming financieel de wind in de zeilen heeft, is het verstandig de lening vervroegd af te lossen. Geldverstrekkers zijn echter bij het afsluiten wel uitgegaan van een bepaalde looptijd en rente. Wilt u versneld aflossen dan is het mogelijk dat hier een boete in rekening voor wordt gevraagd. Ga dus bij het afsluiten altijd na of vervroegd aflossen mogelijk is, en of hier kosten aan verbonden zijn. Deze kunnen namelijk oplopen tot enkele honderden euro’s."
 
Alternatieve financieringsvormen
Krijgt u de financiering bij een reguliere geldverstrekker niet rond? Of heeft dit voor uzelf niet de voorkeur? Dan zijn er volgens Bogaert diverse alternatieve manieren om aan zakelijk krediet te komen. "Dit is bijvoorbeeld mogelijk via crowdfunding of private investeerders, die ook wel business angels worden genoemd. Zij beschikken niet alleen over vermogen, maar ook over een hoop kennis en ervaring waarmee ze uw onderneming kunnen helpen groeien." Hij vervolgt dat er ook lening door de overheid verstrekt worden. Bogaert: "Startende ondernemers kunnen een starterskrediet tot 50.000 euro via het UWV aanvragen. Daarnaast kunt u ook in aanmerking komen voor een microkrediet."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken