Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
4 december 2018
 

Vier tips voor het onderhoud van uw zakelijke auto

 
 

Brengt u ook veel tijd onderweg door? Medewerkers die in loondienst werken, doen dit meestal vanuit hetzelfde bedrijfspand of kantoor. Voor ondernemers ligt dit anders.

Op bezoek bij nieuwe klanten om een offerte door te spreken, werken bij een klant op locatie of een bezoek aan een projectlocatie: er worden behoorlijk wat uren op de weg doorgebracht. Met al die kilometers is het erg belangrijk uw zakelijke auto goed te onderhouden. Zo voorkomt u dat u stil komt te staan op een cruciaal moment net voor een belangrijke afspraak bijvoorbeeld, en verkleint u de kans op een ongeluk. Erwin van Dijk van Carpardoo geeft enkele tips over het benodigde onderhoud aan een zakelijke auto.
 
Stel onderhoud niet uit
Een ondernemer zou geen ondernemer zijn als hij of zij probeert te besparen waar mogelijk. Van Dijk ziet dit echter helaas ook vaak als het gaat om onderhoud aan een zakelijke wagen. "Mensen denken wel eens te kunnen besparen door een onderhoudsbeurt over te slaan, iets dat overigens zeker niet alleen voor ondernemers geldt. Maar als u niet regelmatig onderhoud laat uitvoeren, worden zaken zoals slijtage niet snel genoeg opgemerkt. Vaak leidt dit uiteindelijk tot nog veel hogere kosten om ontstane schade weer te herstellen."
Hij vult nog aan dat ook niet geprobeerd moet worden op afzonderlijke delen van het onderhoud te besparen. Van Dijk: "Denkt u ook goedkoper uit te zijn door enkel technisch onderhoud aan de auto uit te laten voeren, maar bijvoorbeeld niet aan de airconditioning? Bedenk dan eens dat u altijd zult zien dat uw airco het begeeft op de warmste dag van het jaar als u net onderweg bent naar gesprek met een belangrijke klant. Daar zit u dan toch niet op te wachten?"
 
Zelf tussentijdse checks uitvoeren
Uw werk als ondernemer is onvoorspelbaar. De ene maand bent u nog constant onderweg, de volgende maand kunt u volledig vanuit huis werken. U rijdt dus niet altijd evenveel kilometers, iets dat gevolgen heeft voor de volgende onderhoudsbeurt. Van Dijk: "Als u langere tijd minder rijdt, kan er tussen twee onderhoudsbeurten in veel tijd komen te zitten. Voer altijd, maar vooral in die situaties, zelf tussentijdse checks uit. Controleer uw bandenspanning en het loopvlak van de banden regelmatig. En check het oliepeil, en kijk of er nog voldoende rem- en ruitensproeiervloeistof in uw wagen aanwezig is. Koop dit tijdig, en zorg dat u altijd een voorraadje in huis hebt."
 
Kosten voor onderhoud zijn aftrekbaar
Van Dijk wil graag nog een laatste tip geven als het aankomt op de kosten voor onderhoud. "Vergeet niet dat u kosten voor het onderhoud van een zakelijke auto mag boeken als zakelijke onkosten. De kosten verlagen de winst waardoor u uiteindelijk minder belasting hoeft te betalen. Ook is de btw aftrekbaar. Hierdoor valt de rekening voor het onderhoud uiteindelijk netto lager uit."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken