Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nieuwe regeling: continuïteit apps gegarandeerd bij faillissement softwarebedrijf

4 december 2018 - ACC ICT introduceert, in samenwerking met TimeTell, als eerste ICT-dienstverlener in Nederland een continuïteitsregeling waarbij online dienstverleners, DevOps teams en softwareontwikkelaars hun eindklanten na een faillissement kunnen blijven bedienen.

Met deze Developers Edition neemt de Stichting Continuïteit ACC ICT de hele IT-dienstverlening van het failliete softwarebedrijf over. Zo blijven de online IT-omgevingen, apps en applicaties (SaaS) functioneren, gaat er geen data verloren en worden datalekken voorkomen. 
 
Afhankelijk van IT-resources
Bedrijven en organisaties zijn steeds meer afhankelijk van IT-resources. Bovendien hebben ze te maken met strikte regels rond persoonsgegevens en informatiebeveiliging. Bij een faillissement ontstaat er een onzekere situatie. Wat gebeurt er met de data en apparatuur? En kunnen klanten nog worden bediend? De Continuïteitsregeling, Developers Edition van ACC ICT neemt deze onzekerheid weg. De regeling garandeert de continuïteit van online apps en applicaties.
 
Eindklanten na faillissement minstens drie maanden ondersteund
Als een softwareontwikkelaar, online dienstverlener of ACC ICT zelf failliet gaat, zorgt de Continuïteitsregeling, Developers Edition ervoor dat eindklanten nog minstens drie maanden rechtstreeks ondersteund worden. Alle functionaliteiten van de online apps en applicaties, inclusief uitwijk- en beschikbaarheidsgaranties, blijven gehandhaafd. Daarnaast blijven de IT-specialisten van ACC ICT het dagelijks beheerwerk uitvoeren.
 
Data veilig bij faillissement
Wat gebeurt er met de data bij een faillissement van het softwarebedrijf? Het is een grote zorg van veel opdrachtgevers van online dienstverleners en softwareontwikkelaars. De Continuïteitsregeling, Developers Edition zorgt ervoor dat data niet verloren gaat en persoonsgegevens niet op straat komen te liggen. De hardware valt niet in handen van curatoren of schuldeisers waardoor klantdata overgedragen kan worden aan de rechtmatige eigenaren. De regeling draagt er tevens zorg voor dat zowel de data als de online apps en applicaties worden overgedragen aan de rechtsopvolgers van het failliete softwarebedrijf. De IT-specialisten van ACC ICT begeleiden de overdracht.
 
Wat betekent de Continuïteitsregeling, Developers Edition voor softwareontwikkelaars?
Hoe zit de Continuïteitsregeling Developers Edition in elkaar? Op het moment dat een onlinedienstverlener of softwareontwikkelaar failliet gaat, neemt de Stichting Continuïteit ACC ICT het beheer voor minstens drie maanden over. Dit geeft de failliete onderneming tijd om te zoeken naar oplossingen. De Stichting Continuïteit ACC ICT is in 2016 opgericht. Toen lanceerde ACC ICT de Continuïteitsregeling, Business Continuity Edition. Deze regeling garandeert continuïteit bij een faillissement van ACC ICT zelf. De nieuwe Continuïteitsregeling, Developers Edition, speciaal voor softwareontwikkelaars garandeert opdrachtgevers continuïteit, zowel bij een faillissement van ACC ICT als bij een faillissement van klanten van ACC ICT.
 
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.