Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
27 april 2011
 

 
 

Meer dan de helft van de zelfstandig ondernemers (zzp’ers) kan het vergeten als er voor een hypotheek aangeklopt wordt bij een bank. Vrijwel alle ondernemers hebben het gevoel dat banken hogere eisen stellen aan zelfstandig ondernemers dan aan mensen die in loondienst zijn.

Zo moeten ondernemers niet alleen de cijfers van de afgelopen drie jaar overleggen, maar soms ook die van vijf jaar terug en wordt er zelfs om toekomstige cijfers gevraagd. Dit blijkt uit een onderzoek van FNV Zelfstandigen, zo schrijft Nu.nl

Rabobank

Het gros van de ondernemers kan uiteindelijk bij de Rabobank terecht, de minste kans maken ze bij de ING. De FNV stelt in een reactie: "Wij vinden dat banken en de overheid moeten samenwerken aan één oplossing en niet met het excuus moeten komen dat iemand in loondienst meer zekerheden biedt Een zelfstandig ondernemer biedt juist meer zekerheid dan iemand die zich veilig waant in een loondienstverband. Als een zelfstandig ondernemer één van zijn klanten verliest, kan hij terugvallen op zijn netwerk. Iemand in loondienst heeft een dergelijk vangnet niet."

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken