Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
28 november 2018
 

Professionaliseer uw bedrijfsvideo met een voice-over

 
 

Er zijn diverse manieren om potentiële klanten te laten zien wat uw onderneming doet. Eerder gebeurde dit voornamelijk met brochures en een website, maar de laatste jaren is de bedrijfsvideo steeds populairder geworden. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, en met een video kunt u dus veel informatie geven.

En dat ook nog eens op een manier die gemakkelijk te consumeren is. Het maken van een goede bedrijfsvideo kan een hoop tijd en geld kosten. Vaak wordt er veel aandacht gegeven aan de visuele weergave, maar minder aan een voice-over. En dat terwijl deze juist de boodschap veel effectiever kan maken. Paul van Efferen van Paulvanefferen.nl vertelt meer over het belang en de mogelijkheden van een bedrijfsvideo en een voice-over hierbij.
 
De populariteit van de bedrijfsvideo
Video als medium is niet meer weg te denken, zo meent Van Efferen. "De maatschappij in het algemeen, en marketing en communicatie specifiek, zijn steeds meer visueel ingesteld. Afbeeldingen en video’s brengen een boodschap kort en krachtig over. De ontvanger hoeft haast geen moeite te doen deze op zich in te laten werken, dit in tegenstelling tot het lezen van een tekst." Dat verklaart volgens hem ook waarom veel ondernemingen op hun website een corporate video hebben geplaatst. "U kunt op uw website uitgebreide teksten plaatsen met wat u doet en waarom u er goed in bent. Bezoekers hebben echter maar weinig geduld en gaan dit niet allemaal doorlezen. Met een bedrijfsvideo kunt u dezelfde informatie geven, maar dan op een meer trendy en beter behapbare manier."
 
Beelmateriaal en voice-over vullen elkaar aan
Van Efferen benadrukt echter dat vaak de aandacht volledig gaat naar het visuele aspect van een bedrijfsvideo. "Ondernemers willen hun onderneming uiteraard zo aantrekkelijk mogelijk presenteren, dus wordt er vaak veel tijd en geld gestoken in ‘mooie plaatjes’." Maar een corporate video wordt nog veel effectiever als deze voorzien is van een professionele voice-over, zo vervolgt hij. "Een voice-over kan de beelden toelichten, of bijvoorbeeld USP’s benoemen die niet gemakkelijk in beeld te vangen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een uitstekende klantenservice."
 
Aandachtspunten voor een goede voice-over
Wilt u de beelden van uw corporate video combineren met een voice-over, dan zijn er wel enkele aandachtspunten. Van Efferen: "Kies ten eerste altijd voor een voice-over in de taal van uw doelgroep. Wanneer uw bedrijf zich richt op de Nederlandse markt, is het verstandig een Nederlandstalige voice-over te kiezen. Dat komt beter over dan een Vlaamse of Engelse voice-over." Daarnaast moet volgens Van Efferen goed nagedacht worden over hoe en wat er ingesproken zal worden. "Naast het enkel inspreken van een boodschap, is het verstandig na te denken over die boodschap en welke tone-of-voice daarbij past. Zo sluit een komische voice-over bijvoorbeeld niet goed aan bij een serieuze corporate video."
 

 
Doorsturen »  3 reacties »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Voice-over Gerrit  |   | 
28-11-2018
 | 
07:57 uur
Goed artikel Paul. Ik zeg altijd, de bedrijfsfilm stem is de stem van je bedrijf. Daarop wil je zeker niet bezuinigen. Sowieso is de voice-over op de hele productie maar een klein kostenonderdeel.
VoiceCowboys  |   | 
19-12-2019
 | 
11:23 uur
''Kies ten eerste altijd voor een voice-over in de taal van uw doelgroep.'' Hier zou ik graag een aanvulling op willen maken, denk ook aan de leeftijd van de te kiezen stem. Te vaak horen we in ons vak nog jonge stemmen die een oudere doelgroep moeten aanspreken, of andersom. Naar mijn idee kun je het beste een stem kiezen recht uit de doelgroep van de film. Simpel ťn effectief :-). Groet, Dave
Voicebooking.com  |   | 
27-02-2020
 | 
09:29 uur
Eens met bovenstaande comments. Als stemmenbureau zou ik ook niet bang zijn om aan een bedrijf te adviseren een stem te gebruiken die aansluit op de doelgroep. Mochten ze bijvoorbeeld een jonge stem voor een oude doelgroep willen gebruiken.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken