Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
16 november 2018
 

70 procent zzp’ers maakt eigen website

 
 

Veruit de meeste zzp’ers maken hun eigen website. Dat blijkt uit navraag onder 21.000 leden van de Facebookgroep ‘ Zzp’er durf te vragen ’. Martijn Pennekamp, groepsbeheerder en oprichter van ikwordzzper.nl, vroeg de leden naar hun website.

Uit de poll kwam naar voren dat bijna 70 procent van de zzp’ers die zelf had gemaakt.

Poll
Pennekamp doet vaker onderzoek naar wat zzp’ers beweegt en vroeg de leden wie zijn website zelf bouwde – en hoe. Van de 780 respondenten lieten 533 zzp’ers weten hun eigen website te hebben gemaakt (68 procent). Daarvan doet het grootste gedeelte dit met het CMS WordPress (70 procent).

80.000 websites per jaar
Doorberekend zouden per jaar zo'n 80.000 startende zzp'ers hun eigen website maken. Onder de ondervraagden is WordPress de populairste software om dit te doen, gevolgd door overige programma’s als Wix, Strato of Jimdo. Enkele zzp’ers hebben hun website zelf in HTML gebouwd.

Uitbesteding
Zo’n twintig procent van de ondervraagden geeft aan de website te hebben laten gemaakt door een
ander (bedrijf), maar zelf de hosting te regelen. Iets meer dan vijftien procent besteedt zowel het beheer van de hosting als het maken van de website uit aan een externe partij.

Populariteit van WordPress
De resultaten bevestigen het beeld van Antagonist.  Ook zij constateren dat veruit de meeste websites die ze hosten met WordPress zijn gemaakt. Gratis, gemakkelijk te gebruiken en tal van thema's en plugins
beschikbaar noemen ze als belangrijkste verklaringen. 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken