Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
15 november 2018
 

'Vermogend? Veel zakelijke connecties, een kleine vriendenkring'

 
 

Als miljonair bezit u niet alleen veel geld, maar hebt u ook een zeer uitgebreid zakelijk netwerk. Een miljonair blijkt gemiddeld liefst 537 personen in zijn actieve zakelijke netwerk te hebben, zo komt naar voren uit het jaarlijkse onderzoek 'De Vermogensmonitor' van ABN AMRO MeesPierson.

Hebt u net iets minder geld te besteden, maar mag u zich met minimaal een half miljoen euro wel vermogend noemen? Ook dan hebt u waarschijnlijk een behoorlijk zakelijk netwerk, al is het met gemiddeld 261 personen nagenoeg de helft zo groot in vergelijking met dat van miljonairs.
 
Groot zakelijk netwerk, selectief in keuze van vrienden
Vermogende Nederlanders hebben een groot zakelijk netwerk, maar zijn selectief in de keuze van hun vrienden. In het onderzoek geeft een derde van de vermogenden (38 procent) aan een klein aantal echt goede vrienden te hebben. Één op de drie vermogenden geeft aan dat vriendschappen het allerbelangrijkste in hun leven zijn, zelfs vóór hun familie, werk of geld. Ook opmerkelijk is dat vermogende Nederlanders uit het onderzoek in hun vrije tijd nauwelijks omgaan met andere vermogende Nederlanders. Van slechts vijf procent bestaat de vriendenkring vooral uit andere vermogenden, de andere respondenten gaan meestal met niet-vermogende Nederlanders om.
 
Familie bepaalt vaak het levensgeluk
Als respondenten drie dingen mogen noemen die hun levensgeluk bepalen, dan heeft 83 procent het in elk geval over hun familie of gezin. Een goede gezondheid hebben is overigens het antwoord dat het vaakst is gegeven (88 procent). Bijna de helft van alle vermogenden geeft bovendien aan dat het hebben van een mooie tijd met hun familie de belangrijkste drijfveer in hun bestaan is. 
 
Vermogensmonitor
ABN AMRO MeesPierson brengt jaarlijks in beeld wat er leeft onder vermogende Nederlanders. In de Vermogensmonitor, een grootschalig onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK, zijn bijna 500 vermogende Nederlanders bevraagd. Een belangrijk onderdeel van het onderzoek dit jaar is financiële vitaliteit.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken