Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

26 april 2011 - Sjoerd Kooistra had jarenlang een spion in de top van bierbrouwer Inbev. Deze onthulling staat in het boek ’De zaak Kooistra, opkomst en ondergang van een horecamagnaat’ dat morgen verschijnt.

Een topmanager van brouwerij Inbev, die ondermeer Dommelsch, Hoegaarden, Jupiler, en Hertog Jan produceert en die voor tientallen miljoenen het schip in ging bij het faillissement van Kooistra’s horecabedrijf Plassania, stond volgens de schrijvers eveneens op de loonlijst van ditzelfde Plassania. 

Drie Gezusters
In het boek beschrijven de auteurs Joost van Kleef en Henk Willem Smits dat de horeca-uitbater, ook toen zijn relatie met Inbev danig bekoeld, was, nog altijd over vertrouwelijke directieverslagen kon beschikken. ‘Inbev leent bovendien tientallen miljoenen guldens aan Plassania en als dank krijgt Kooistra enkele van de mooiste locaties in West-Brabant toegespeeld,’ staat verder in het boek te lezen De auteurs doelen op de Drie Gezusters in Tilburg, Breda en Den Bosch. Daarnaast mag Plassania zeventien horecapanden in Groningen van Inbev overnemen.
Inbev zegt niets te weten van deze geschiedenis.


Bron: Misset Horeca Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.