Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Startfinancieringen in Europese techbedrijven verviervoudigd in drie jaar

9 november 2018 - Tijdens de Web Summit in Lissabon hebben Tech.eu, Stripe en Techstars de eerste van een serie van drie rapporten gepresenteerd: ‘Seed The Future: A Deep Dive into Early Stage Technology in Europe’. Deze rapporten verschaffen inzicht in de stand van zaken rond technologie-investeringen in Europa.

Nederland komt met 3,83 procent (€546 miljoen) van het totale bedrag aan startfinancieringen in de afgelopen drie jaar op een zesde plaats in Europa, na het VK (24,59 procent), Frankrijk (24,04 procent), Duitsland (12,65 procent), Zweden (7,20 procent) en Spanje (3,95 procent).
 
Technologie-investeringen
Technologie-investeringen in Europa hebben zich zeer sterk ontwikkeld. In totaal is het geïnvesteerde kapitaal toegenomen van €14,3 miljard in 2016 tot €19 miljard in 2017; een toename van 36 procent. Met name de startfinancieringen voor technologiebedrijven zijn zeer sterk gegroeid, zowel voor wat betreft het totale investeringsbedrag als het aantal investeringen. Volgens het rapport is het totale bedrag aan startfinancieringen voor techbedrijven in Europa tussen H1 2015 (€875 miljoen in de eerste zes maanden) en H1 2018 (€3,6 miljard in de eerste zes maanden) verviervoudigd.
 
Startup -ooster
In Europa behoort Nederland tot de top-zes van landen waar het hoogste bedrag aan startfinanciering is zekergesteld. Dit draagt bij aan een gunstig startup-klimaat, maar volgens Kristian Valk, serie-ondernemer en co-founder en CEO van Hotelchamp, zijn er nog andere factoren die ervoor zorgen dat ons land uitstekende kansen biedt voor startups. "Nederland is een echte startup-booster, er zijn hier heel veel geweldige ideeën geboren. Daarnaast is ons land een prachtige plek om te werken, te wonen, om anderen te ontmoeten en om inspiratie op te doen. Allemaal factoren die helpen bij het aantrekken van talent van over de hele wereld. Het internationale karakter van bijvoorbeeld Amsterdamse startups maakt het makkelijker om ook in andere landen actief te worden. Vanwege de geschiedenis van deze stad is die internationale focus ingebakken in het DNA van founders: ze zijn zich constant ervan bewust dat hun thuismarkt te klein is om een grote onderneming te bouwen," aldus Valk.
 
Fintech en medtech voorop
Het rapport laat zien dat fintech startups en medtech-startups het meest hebben geprofiteerd van de Europese investeringsgolf. Deze industriesectoren strijden met elkaar om het grootste aandeel van de startfinancieringen, met respectievelijk €2,32 miljard en €2,08 miljard geïnvesteerd in de afgelopen drie jaar.
 
Download het volledige rapport ’Seed The Future: A Deep Dive into Early Stage Technology in Europe’.

 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.