Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
2 november 2018
 

Nieuwe financieringswijzer IMK helpt ondernemers bij financieringsaanvragen

 
 

Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) lanceert het eerste onafhankelijke advies- en vergelijkingsplatform voor financieringsaanvragen van het MKB. De financieringswijzer biedt ondernemers binnen het MKB inzicht in alle mogelijke financieringsvormen en helpt hen op basis van een beperkt aantal vragen de best passende financieringsvorm te vinden.

Vanwege het innovatieve karakter is het financieringsplatform genomineerd voor de Computable Awards in de categorie ‘beste ICT-oplossing in het MKB’.
De crisis is achter de rug en de economie draait volop, maar MKB en financiering is al langere tijd een moeizame combinatie. De terughoudendheid van de banken rond MKB-kredietverlening heeft geleid tot de opkomst van alternatieve financiers, van microkredieten en crowdfunding tot aan factoring. Het nieuwe initiatief van IMK brengt orde in het oerwoud van financieringsmogelijkheden.

Financiering zonder tijd en geld te verspillen
Voordeel van het platform van IMK is dat het onafhankelijk is. "Veel van de alternatieve partijen die recent zijn ontstaan, zijn puur transactiegericht. IMK neemt echter de behoefte van de ondernemer als uitgangspunt en ons platform vindt daar de meest passende oplossing bij. Keuzevrijheid voor de klant staat altijd voorop. Op verzoek van de ondernemer benaderen wij vervolgens diverse partijen en verzorgen we binnen enkele dagen de beste offerte. De betrokkenheid van IMK zorgt voor vertrouwen aan beide kanten zodat de financiering snel en succesvol geregeld wordt en de ondernemer zich kan richten op de groei van zijn bedrijf," vertelt Han Dieperink, directeur van het IMK.
Als Instituut voor het Midden en Kleinbedrijf onderhoudt IMK al 75 jaar nauwe contacten met brancheorganisaties, banken, financieringspartijen en de overheid, met toegang tot een breed spectrum van financieringsopties. "Daarnaast brengen wij ondernemers en investeerders bij elkaar en weten wij voor ondernemers subsidies te regelen die nu vaak nog onbenut blijven. Als het bij ons niet lukt, dan lukt het nergens luidt onze belofte. Voor alles hebben wij een oplossing," vervolgt Dieperink.
 
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Rick  |   | 
2-11-2018
 | 
12:19 uur
Best handig om al de verschillende financieringsmogelijkheden naast elkaar te zien en te kunnen vergelijken.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken