Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
2 november 2018
 

Nieuwe financieringswijzer IMK helpt ondernemers bij financieringsaanvragen

 
 

Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) lanceert het eerste onafhankelijke advies- en vergelijkingsplatform voor financieringsaanvragen van het MKB. De financieringswijzer biedt ondernemers binnen het MKB inzicht in alle mogelijke financieringsvormen en helpt hen op basis van een beperkt aantal vragen de best passende financieringsvorm te vinden.

Vanwege het innovatieve karakter is het financieringsplatform genomineerd voor de Computable Awards in de categorie ‘beste ICT-oplossing in het MKB’.
De crisis is achter de rug en de economie draait volop, maar MKB en financiering is al langere tijd een moeizame combinatie. De terughoudendheid van de banken rond MKB-kredietverlening heeft geleid tot de opkomst van alternatieve financiers, van microkredieten en crowdfunding tot aan factoring. Het nieuwe initiatief van IMK brengt orde in het oerwoud van financieringsmogelijkheden.

Financiering zonder tijd en geld te verspillen
Voordeel van het platform van IMK is dat het onafhankelijk is. "Veel van de alternatieve partijen die recent zijn ontstaan, zijn puur transactiegericht. IMK neemt echter de behoefte van de ondernemer als uitgangspunt en ons platform vindt daar de meest passende oplossing bij. Keuzevrijheid voor de klant staat altijd voorop. Op verzoek van de ondernemer benaderen wij vervolgens diverse partijen en verzorgen we binnen enkele dagen de beste offerte. De betrokkenheid van IMK zorgt voor vertrouwen aan beide kanten zodat de financiering snel en succesvol geregeld wordt en de ondernemer zich kan richten op de groei van zijn bedrijf," vertelt Han Dieperink, directeur van het IMK.
Als Instituut voor het Midden en Kleinbedrijf onderhoudt IMK al 75 jaar nauwe contacten met brancheorganisaties, banken, financieringspartijen en de overheid, met toegang tot een breed spectrum van financieringsopties. "Daarnaast brengen wij ondernemers en investeerders bij elkaar en weten wij voor ondernemers subsidies te regelen die nu vaak nog onbenut blijven. Als het bij ons niet lukt, dan lukt het nergens luidt onze belofte. Voor alles hebben wij een oplossing," vervolgt Dieperink.
 
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Rick  |   | 
2-11-2018
 | 
12:19 uur
Best handig om al de verschillende financieringsmogelijkheden naast elkaar te zien en te kunnen vergelijken.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken