Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
29 oktober 2018
 

Drie tips voor het op tijd doen van de btw-aangifte

 
 

Een kwart van de startende ondernemers krijgt boetes door het te laat indienen en/of betalen van de btw-aangifte. Ook houdt bijna een kwart van de starters de zakelijke opstartkosten niet goed bij om de betaalde btw terug te kunnen vragen, zo blijkt uit onderzoek van de Belastingdienst.

Via de website belastingdienst.nl/starters biedt de Belastingdienst concrete tips en hulpmiddelen om startende ondernemers te helpen met hun belastingzaken. Alvast een eerste simpele tip: zet de volgende deadline van uw btw-kwartaalaangifte in uw agenda; de aangifte en betaling moeten uiterlijk 31 oktober binnen zijn.
Ondernemers hebben na de kwartaalafsluiting een maand om de btw-aangifte in te vullen en te betalen. Als een ondernemer na het doen van deze aangifte erachter komt dat facturen of bonnetjes zijn blijven liggen, dan kan hij correcties tot maximaal €1000,- meenemen in de volgende btw-aangifte. Bij een hoger bedrag kan hij hiervoor een correctie insturen.

Drie tips voor het op tijd doen van uw btw-aangifte
 

  • Geef uw e-mailadres door via het ondernemersportaal van de Belastingdienst. Niets is vervelender dan klaar zitten om uw aangifte te doen, en erachter te komen dat u uw inloggegevens kwijt bent. Als u vooraf uw e-mailadres hebt doorgegeven, stuurt de Belastingdienst u direct nieuwe inloggegevens.
  • Doe uw btw-aangifte vroeg in de maand en plan uw betaling via online bankieren aan het einde van de maand. Zo kunt u lang over uw eigen geld beschikken, zonder het risico op een te late betaling.
  • Zet de deadlines van de btw-aangifte in uw agenda, inclusief herinneringen twee weken voor de deadlines. Of gebruik daarvoor de Btw Alert App
    De kwartaalaangiften en -betalingen moeten uiterlijk 31 oktober, 31 januari, 31 mei en 31 juli binnen zijn.
Toch een naheffingsaanslag. Wat nu?
Voor ondernemers die toch te laat hun btw-aangifte hebben ingediend of betaald, heeft de Belastingdienst een checklist ontwikkeld waarmee ondernemers kunnen bepalen wat er moet gebeuren wanneer een naheffingsaanslag btw is ontvangen.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken