Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
22 oktober 2018
 

Meerderheid mkb’ers is maatschappelijk betrokken

 
 

Een grote meerderheid van de Nederlandse mkb’ers toont actief zijn maatschappelijke betrokkenheid. Maar liefst 75 procent van de ondernemers draagt op verschillende wijzen een steentje bij aan de maatschappij. Dat blijkt uit onderzoek van Allianz in samenwerking met onderzoeksbureau GfK.

De meeste mkb’ers tonen hun maatschappelijke betrokkenheid door stages of leer-/werkplekken te bieden aan jongeren (37 procent) of door mensen met een maatschappelijke achterstand bij hun onderneming te betrekken (26 procent).
Andere manieren om maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen doen bedrijven door schenkingen te doen of door het sponsoren van lokale initiatieven. Hierbij vindt 57 procent van de ondervraagde ondernemers het wel belangrijk dat het initiatief aansluit bij wat hij of zij zelf belangrijk acht in het leven. Aansluiting bij de onderneming wordt minder belangrijk geacht – dit is voor 26 procent de reden om dit te doen.

Kansen
Geert Deschoolmeester, Head of Market Management Allianz Benelux: "Het ondernemerschap typeert zich door kansen zien en ze vervolgens grijpen. De Nederlandse ondernemer wil anderen in staat stellen dit ook te kunnen doen en is bereid dit te faciliteren. Dit typeert de positieve ondernemersspirit die onder mkb’ers heerst."
Deschoolmeester vervolgt: "Deze positieve instelling en de bijdrage die mkb’ers leveren aan de maatschappij zagen we ook heel duidelijk terug tijdens het MKB Nederland Jaarcongres. Hier werd ook de derde Dag van de Ondernemer aangekondigd - waarop ondernemers worden bedankt voor hun lef en doorzettingsvermogen. Allianz ondersteunt dit initiatief van harte en moedigt ondernemers aan te blijven ondernemen en hierbij hun steentje bij te dragen aan de maatschappij."
Of een ondernemer maatschappelijk betrokken is, hangt sterk af van de grootte van het bedrijf en varieert daarin van 64 procent voor de kleinere ondernemingen tot 86 procent voor de grotere ondernemingen.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken