Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

22 april 2011 - Koninklijke FOSAG en NOA vinden het plan van staatsecretaris Weekers om de lage btw stapsgewijs te verhogen van zes naar uiteindelijk negentien procent onbegrijpelijk. Ze vinden het niet uit te leggen richting consument dat de prijzen voor schilder- en stucwerk omhoog zouden moeten.

FOSAG-NOA voorzitter Roland Kortenhorst: "Het lage tarief verhogen betekent schilder- en stukadoorwerken duurder maken, terwijl de huizenprijzen en dus het bezit van particulieren al onder druk staan; bovendien betekent het vernietigen van banen." 

Geen concurrentieverbetering
"Het gaat om de concurrentiekracht. Het gaat om een sterke economie. We moesten er maar blij om zijn. Dat is min of meer het signaal dat de staatssecretaris meegeeft met zijn voorstel voor belastinghervormingen. In de praktijk van de schilder en stukadoor betekent dit dat wij dan tegen klanten moeten zeggen: ‘Jammer voor u, maar schilder- en stucwerk wordt gewoon duurder. Want de economie moet versterken. Daardoor mag u als huizenbezitter extra gaan betalen voor uw woning, ondanks dat die toch al minder waard wordt’." Volgens FOSAG-NOA vice-voorzitter Jan van de Kant is dit niet aan zijn leden uit te leggen want er is eenvoudigweg geen enkele zichtbare concurrentieverbetering. FOSAG-NOA staat dan ook pál voor behoud van het lage btw tarief op de arbeidsintensieve diensten. FOSAG-NOA juicht een verlaging van de werkgeverslasten toe. "Maar niet ten koste van banenverlies in onze sectoren."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.