Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
22 april 2011
 

 
 

Koninklijke FOSAG en NOA vinden het plan van staatsecretaris Weekers om de lage btw stapsgewijs te verhogen van zes naar uiteindelijk negentien procent onbegrijpelijk. Ze vinden het niet uit te leggen richting consument dat de prijzen voor schilder- en stucwerk omhoog zouden moeten.

FOSAG-NOA voorzitter Roland Kortenhorst: "Het lage tarief verhogen betekent schilder- en stukadoorwerken duurder maken, terwijl de huizenprijzen en dus het bezit van particulieren al onder druk staan; bovendien betekent het vernietigen van banen." 

Geen concurrentieverbetering
"Het gaat om de concurrentiekracht. Het gaat om een sterke economie. We moesten er maar blij om zijn. Dat is min of meer het signaal dat de staatssecretaris meegeeft met zijn voorstel voor belastinghervormingen. In de praktijk van de schilder en stukadoor betekent dit dat wij dan tegen klanten moeten zeggen: ‘Jammer voor u, maar schilder- en stucwerk wordt gewoon duurder. Want de economie moet versterken. Daardoor mag u als huizenbezitter extra gaan betalen voor uw woning, ondanks dat die toch al minder waard wordt’." Volgens FOSAG-NOA vice-voorzitter Jan van de Kant is dit niet aan zijn leden uit te leggen want er is eenvoudigweg geen enkele zichtbare concurrentieverbetering. FOSAG-NOA staat dan ook pál voor behoud van het lage btw tarief op de arbeidsintensieve diensten. FOSAG-NOA juicht een verlaging van de werkgeverslasten toe. "Maar niet ten koste van banenverlies in onze sectoren."

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Financiele schade beperken als zzp'er: welke verzekeringen zijn belangrijk?
De financiele schade voor uiteenlopende risico's is te beperken met zzp verzekeringen.
E-rijden nog steeds beloond
Het aantal elektrische auto's neemt toe. Vorig jaar zijn er weer meer volledig elektrische auto's verkocht.
Welke hypotheek past bij de zzp'er?
Hoeveel hypotheek je als zzp’er kunt krijgen hangt af van een aantal zaken. De hoogte van je inkomen is natuurlijk van het grootste belang.
Fleet Management inzetten voor uw bedrijf: dit zijn de voordelen
Steeds vaker wordt er binnen bedrijven die te maken hebben met transportkosten en logistiek, gebruik gemaakt van Fleet management.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken