Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

De voordelen van Agile werken voor ondernemers

3 oktober 2018 - Wat een van de meeste belangrijke reden is dat mensen zelfstandig ondernemer worden? Dat ze geen zin meer hebben in grote, logge organisaties waarin verandering moeizaam gaat en er (te)veel richtlijnen en regels zijn. Agile werken is een filosofie die daarom precies past bij ondernemers.

Wat Agile inhoudt en wat de voordelen ervan zijn voor u als ondernemer? Vincent van der Weert van Symbol.nl geeft uitleg.
 
Wat is Agile werken?
Van der Weert wil eerst de filosofie van Agile verder toelichten. "Marktvragen en klantwensen zijn dynamisch en veranderen steeds sneller. Een organisatie met traditionele projectteams die maanden of misschien wel een jaar iets opzetten en het dan uitrollen, lopen daarom al snel achter de feiten aan. Bij Agile werken is er sprake van cycli van twee tot vier weken. Door deze korte, overzichtelijke periodes, die ook wel sprints worden genoemd, is het mogelijk veel sneller bij te sturen indien dit nodig is."
 
Better, faster, cheaper
Door deze dynamische aanpak kunnen ondernemers veel resultaatgerichter werken, zo vervolgt Van der Weert. "Elke ondernemer probeert zo succesvol mogelijk de uitdaging aan te gaan producten en dienst met maximale waarde aan zijn of haar klanten te leveren, met de kortste levertijd en tegen de laagst mogelijke kosten. Om dit te kunnen realiseren moet er continue gekeken worden naar de kwaliteit en pogingen gedaan worden deze te verbeteren."
Hij voegt hier nog aan toe dat mensen die Agile werken, een bepaalde instelling hebben: "Ondernemers of hun medewerkers die in teams werken moeten niet bang zijn voor verandering en minder de neiging hebben zekerheid te zoeken. Het is erg belangrijk ergens aan te willen en kunnen beginnen zonder dat het eindresultaat al vaststaat."
 
Complex project? Geen probleem
Van der Weert legt uit dat Agile niet enkel geschikt is voor eenvoudige bedrijfstoepassingen. "Als ondernemer bezig met een complex of langlopend project? Door het gehele project op te hakken in kleine, overzichtelijke stukjes, ook wel iteraties genoemd, wordt het veel beter behapbaar. Door de klant of opdrachtgever tussentijdse updates te geven kan veel efficiënter en effectiever worden gewerkt. Ook als projectdoelstellingen of omstandigheden tussendoor wijzigen."
 
Weinig inwerktijd nodig
Mensen gaan dus slimmer en resultaatgerichter werken, door bedrijfsprocessen te verbeteren. Van der Weert: "Het mooie aan Agile werken is dat u als ondernemer of uw medewerkers hiervoor geen langdurige training nodig heeft. Mensen hoeven immers niet zozeer andere werkzaamheden te leren uitvoeren, maar meer hun mindset te veranderen. Het gaat er vooral om dat men al doende leert en aanpassingen doet ter verbetering van het product of de dienst."
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.