Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
21 september 2018
 

Hoe het interieur van uw winkel bijdraagt aan een hogere omzet

 
 

Na de crises is er gelukkig alweer een aantal jaar een groei in zowel omzet als volume in de detailhandel waargenomen. Hebt u zelf een winkel, maar hebt u nog niet erg kunnen profiteren van groei in om- of afzet? Mogelijk is dit te wijten aan het winkelinterieur.

Ruud Jansen van Spuiterij Jansen geeft tips over hoe het interieur van een winkel kan bijdragen aan een hogere omzet.
 
Het creëren van een goede sfeer, aangepast op de doelgroep
Winkelen gaat zeker niet alleen om de aanschaf van een product, maar is volgens Jansen een totaalervaring. "Een aangename sfeer zorgt ervoor dat mensen graag de winkel bezoeken, en geen haast zullen maken deze weer zo snel mogelijk te verlaten. Pas de stijl van het interieur daarom aan op uw doelgroep en de producten die u verkoopt. Bij een winkel gericht op jongeren met betaalbare kleding of hippe gadgets kunt u hierbij denken aan wanden met felle trendy kleuren. Hoogglans wanden daarentegen geven een chique uitstraling, en passen daarom meer in een winkel met kleding uit het hogere segment of juwelier bijvoorbeeld."
Janssen vult hier nog op aan dat natuurlijk niet alleen de wanden het interieur bepalen. "Dit geldt net zo goed voor de aanwezige meubels. Hebt u een winkel waarin de klant enige tijd aanwezig is, bijvoorbeeld om de specificaties van maatwerk op te stellen zoals bij een opticien? Klanten zijn sneller geneigd meer te besteden als ze het idee hebben dat de tijd voor ze wordt genomen en ze die tijd comfortabel kunnen doorbrengen. Aangename zitmeubels mogen in dat geval niet ontbreken. Ervoor zorgen dat de aanwezige meubels qua kleur mooi passen in het interieur vergroot zeker het creëren van een goede sfeer."
 
Maak van de etalage een uithangbord voor uw winkel
Tot slot een klein onderdeel van een winkel, maar wel een van de belangrijkste: de etalage. Een etalage neemt ruimte in beslag en verkleint daarmee het netto winkeloppervlak. Jansen begrijpt dat veel winkeleigenaars dit als nadelig zien. "Maar een etalage is juist wel de plek die door alle voorbijgangers op straat wordt gezien, en zoveel mogelijk mensen naar binnen moet trekken. Probeer daarom in de etalage zo aantrekkelijk mogelijk uw producten te presenteren. Dit kunt u doen door de wanden te laten spuiten in kleuren die passen bij het seizoen en bij de tentoongestelde producten die u wilt uitlichten."
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Jason  |   | 
7-03-2019
 | 
12:35 uur
Ik heb zelf een interieur webshop en merk een toename in het aantal zakelijke bestellingen. Vaak gaat dit gepaard met de duurdere aankopen. Het blijkt dus dat ondernemers hier meer en meer mee bezig zijn.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Voeding voor de concentratie
B-vitamines (B1, B3, B6, B8, foliumzuur en B12) en vitamine C zijn goed voor de leerprestatie, de concentratie en spelen een rol bij het geheugen.
Internetondernemers kunnen niet meer zonder goede hosting
Het belang van een goede hosting voor een internetondnemer
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken